In perioada 20-22 februarie 2009 va avea loc la Manastirea Tismana, judetul Gorj, Intrunirea Anuala a Comitetului International DESMOS. Acest eveniment este organizat de catre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei (ONCR) – Filiala Targu-Jiu.
La intrunire vor participa membrii Comitetului International DESMOS din Grecia, Cipru, Iordania, Serbia, Macedonia, Israel, Liban, Palestina, Republica Moldova si Romania.

 

DESMOS isi propune sa dezvolte si sa promoveze spiritul de prietenie si intelegere printre cercetasii de religie crestin ortodoxa; sa promoveze relatii de prietenie si cooperare intre Cercetasie si Biserica Ortodoxa. Isi propune sa pregateasca un program educational care sa dezvolte dimensiunea spirituala a personalitatii tinerilor ortodocsi, in acord cu scopul, principiile si metoda Miscarii Cercetasesti.

Conferinta DESMOS va incepe la Bucuresti cu primirea membrilor Comitetului Mondial de catre reprezentantii Patriarhiei Romane.
Membrii Comitetului International DESMOS vor fi participa la o intalnire cu Primarul orasului Targu-jiu, d-ul Florin Carciumaru in data de 22 Februarie , cand sarbatorim si Ziua Mondiala a Cercetasiei.

Parteneri ai acestui eveniment sunt Manastirea Tismana, care, prin bunavointa Maicii Starete, a pus la dispozitie cazarea si o sala de conferinte si Primaria Municipiului Targu-Jiu care va asigura transportul participantilor de la Bucuresti la Manastirea Tismana si retur.

DESMOS (www.desmos.info) reprezinta gruparea mondiala a tarilor cercetasilor crestini ortodocsi, printre care se numara Grecia, Cipru, Bulgaria, Romania, Serbia, Macedonia, Iordania, Liban, Palestina, Israel, Republica Moldova, etc… Ea face parte din Organizatia Mondiala a Miscarii Scout (WOSM), avand statut consultativ.

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei ( www.scout.ro) este o organizatie non-profit si non-guvernamentala, care face parte din Organizatia Mondiala a Miscarii Scout. Miscarea Cercetaseasca este construita pe un sistem de valori care incurajeaza o imbinare armonioasa intre dezvoltarea autonomiei si a responsabilitatii intr-un cadru etic si spiritual.
Cercetasi din toate tarile lumii sunt implicati in proiecte de dezvoltare pe teme diverse, cum ar fi educatia pacii, dependenta de droguri si prevenirea ei, apa curata si salubritate, instructie si conservarea mediului.
Organizatia Mondiala a Miscarii Scout este o miscare globala, non-guvernamentala si non-profit a 28 de milioane de membri din peste 216 de tari si teritorii.

 

Cercetăşia a fost fondată de către tinerii care au răspuns ideilor şi idealurilor formulate în lucrarea "Scouting for Boys", scrisă de Baden Powell în 1908. Ideea initială nu a fost aceea de a crea o organizaţie pentru tineret, ci mai degrabă de a promova nişte idei pentru educarea caracterului aşa-zis "de cercetaş" – pe care apoi, organizaţii deja existente (ca Boys Brigade, spre exemplu), să le preia şi să le adapteze programului propriu. În 1922 Asociaţia Cercetaşii României devine membru fondator al Organizaţiei Mondiale a Mişcării Cercetăşeşti.În prezent, in România, peste 2.500 de membri îşi desfăşoară activitatea în 63 de filiale.

Roxana Boltasu, Presedintele Filialei Tirgu-Jiu "Ecaterina Teodoroiu"
Email: (Adresa de email este ascunsa din motive de securitate)
Telefon: 0353.405844 0752.205490 0763.804943