Cercetăşia şi natura

Publicat pe de scout.ro

În perioada 27 februarie – 1 martie 2009 va avea loc la Saschiz (jud. Mureş) primul stagiu privind managementul proiectelor scout de mediu.

La acesta vor participa 18 cercetaşi din 9 centre locale ale ONCR, precum şi invitaţi de la câteva organizaţii de mediu din România. Discuţiile şi programul se vor concentra pe modalităţile prin care cercetaşii pot contribui la rezolvarea problemelor de mediu care există în comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea; posibilitatea de a integra aspectele de mediu în activitatea educativă a cercetaşilor; identificarea proiectelor de mediu locale/regionale/naţionale realizabile de cercetaşii din România; împărtăşirea de experienţe şi resurse legate de mediul natural.

Organizatorii doresc să multumească gazdelor de la Fundatia ADEPT Transilvania şi de la Asociaţia Sighişoara Durabilă, precum şi lui Mihai Proca pentru sprijinul la acordat la partea de program.

Acest stagiu este sprijinit financiar de colegii noştri de la organizaţia germană de cercetaşi Deutsche Pfadfinderschaft "Sankt Georg".

Mai multe informaţii despre acest proiect găsiţi aici.