Gânduri de la Bălcescu

Publicat pe de scout.ro
Bălcescu: 22 februarie

An de an, pe data de 22 februarie, îl omagiem pe Robert Baden Powell, fondatorul Mişcării Mondiale a Cercetaşilor. Este ziua când toţi cercetaşii din toate colţurile lumii au un gând bun, un îndemn de mai bine către toţi cercetaşii lumii şi nu numai.

Şi în centrul nostru local sărbătoarea a fost marcată atât de activităţi pe fiecare ramură cât şi împreună.

Lupişorii s-au întalnit după-amiază şi şi-au prezentat unul altuia, cu mult entuziasm şi bucurie, scrisorile şi obiectele primite în cadrul proiectului "Lupişorul mesager". Sărbătoarea lor a continuat cu jocuri, cântece şi multă voie bună.

Pentru această sărbătoare, temerarii au avut parte de un mic joc-concurs. În perechi de câte doi au participat la diverse probe: "bărbierit baloane", shangai, calcule matematice, coarda, darts, puzzle, echilibru cu peturi, marca sau banul, dă la coş. Cu literele câştigate în urma duelului trebuiau să alcătuiască cuvântul SCOUT.

"Este un joc amuzant pentru că e în echipă, nu e mult de muncă… Într-un cuvânt: tare." Ioana Bulai, temerar.

Exploratorii care nu sunt ajutori de lideri pe celelalte două ramuri, au găsit de cuviinţă să-şi petreacă după-amiaza pe gheaţă, cu buşituri şi figuri artistice demne de 22 februarie.

Seara, ne-am adunat cu toţii de la mic la mare şi am participat la Sf. Liturghie. După celebrare am rămas să servim câte o felie de tort, prăjituri şi ceai.

A fost o atmosferă primitoare şi o experienţă rară, pentru că a fost pentru prima dată când ne-am întâlnit după mulţi ani cu toţii: lupişori, temerari, exploratori, lideri, foşti cercetaşi şi părinţi de cercetaşi.

Împreună pentru o lume mai bună!

Farcaş Tereza, lider