Siebenburgen 2009-Moştenirea săsească a Tran

Publicat pe de scout.ro

  A început!!!A început!!!…
 

Pe data de 20 iulie 2009, în satul Hosman, judeţul Sibiu, în urma muncii extraordinare a organizatorilor, campul Siebenburgen-moştenirea săsească a Transilvaniei a dat dovadă unei deschideri cum nu s-a mai văzut.

 În următoarele 10 zile, 164 de cercetaşi români, francezi, belgieni şi polonezi vor lua parte la numeroase ateliere cu specific medieval, cum ar fi fabricarea săpunului, a hârtiei ,lucrul la ferme sau Mistery Trail în Sibiu, restaurarea cetăţii medievale din Hosman sau atelierul de fitoterapie.
 

Aceasta este o ocazie extraordinară pentru aceşti tineri cercetaşi de a descoperi misterele medievale şi tradiţionale ale comunităţii săseşti. Iar datorită metodei inedite de împărţire pe familii şi cetăţi, cu toţii vor reuşi să formeze legături puternice de prietenie, vor putea să-şi dezvolte abilităţile de comunicare în engleză, franceză şi poloneză, vor descoperi frumuseţea lucrului în echipă, vor savura secretele Sibiului şi vor trăi fiece zi cu simţul aventurii ascuţit la maxim.
 

Aventura săsească va continua şi în Sighişoara pentru o zi cu ocazia unei excursii pe data de 25 iulie, astfel  că festivalul medieval  din oraş, ce va avea loc în perioada aceea, se va contopi cu atmosfera medievala creată de noi.
 Pe parcursul  acestor zile, participanţii s-au prezentat  exemplar şi plini de entuziasm, fiind încântaţi de  atelierele inedite. Datorită ideii noi şi unice de a organiza un camp cercetăşesc bazată pe reînvierea tradiţiilor săseşti medievale, presa a fost reprezentată de Realitatea Tv Sibiu (http://www.realitateasibiu.ro) şi Antena 1 Sibiu(http://www.antena1sibiu.ro/ştiri/întâlnirea-cercetaşilor_25666.html), precum şi de ziare în germană din Sibiu, astfel încât acoperirea media a campului a creat o imagine proaspătă şi necesară pentru toţi cercetaşii.
 

Ne dorim că acest camp să fie un început frumos şi îndelungat pentru activităţile cercetăşeşti din România, deoarece se simte o nevoie pentru cercetăşie şi ea trebuie acoperită prin metode inedite şi antrenante. http://www.sibiu2009.org
 

Departamentul de Imagine si Comunicare