Axente Sever Alba Iulia la 15 ani

Publicat pe de scout.ro

5 octombrie 1994… la Alba Iulia, un grup de studenţi pasionaţi de munte au primit decizia de înfiinţare a unui centru local. L-au numit "Axente Sever". Unul dintre primele centre de cercetaşi din ţara!

Au trecut 15 ani de atunci. Ne amintim cu plăcere de zeci de câmpuri, de 11 ediţii ale Festivalului Naţional Unitate şi Prietenie petrecute alături de restul cercetaşilor din ţara, de ocaziile fericite în care am reuşit să aducem zâmbetul pe buzele unor oameni pe care soartă nu i-a privilegiat şi de micile păduri plantate de noi care cresc în diferiţi munţi ai judeţului Alba.
 
Noi, cercetaşii de acum, ne-am întâlnit pe 10 octombrie să-l sărbătorim pe "Axente" în stil propriu: printr-un bal mascat! Românul s-a născut poet iar cercetaşul creativ! Vrăjitoare şi ţigănci aţi văzut la orice bal mascat; dar Mama Strumf, telefonul mobil uriaş, Cavalerul Buclă şi domniţa lui sau muntenii de la Albac doar la Alba Iulia s-au pomenit!

Ne-am uitat la poze din anii ce-au trecut, am premiat delicioasele prăjituri pregătite de patrule, şi am făcut planuri pentru activităţile din anii care urmează.  
 
Iar serbarea continuă! Între 5 şi 8 noiembrie, seniorii şi liderii din centrul local se retrag în Munţii Sureanu unde vor stabili programul pentru noul an al lui "Axente Sever".

Şi nu uitaţi! Dacă vreţi să ne cunoaşteţi, pe noi şi pe alte câteva sute de cercetaşi, va aşteptăm la Unitate şi prietenie – ediţia a 12-a!


Autori: Iulia Guș, Andrei Avram