Lupii! Să desenăm cercetăşia!

Publicat pe de scout.ro

  În luna decembrie, personajele junglei, Akela, Bagheera, Baloo, Kaa, Hathi şi Chill, le-au pregătit lupişorilor din întreaga ţară o provocare demnă de talentul şi imaginaţia lor: concursul "Să desenăm cercetăşia!".

 
Acest proiect oferă ocazia tuturor lupişorilor de a se implica şi a lua parte la însufleţirea prin desene, făcute de ei înşişi, a Ghidului Liderului de Lupişori. Vrem ca varianta finală, printată, a acestui ghid să aibă şi amprenta unică a lupişorior.

 
Sunt propuse 11 teme ce înfăţişează diferite aspecte din viaţa de cercetaş a unui lupişor. Aceste teme au fost propuse în funcţie de cele 11 capitole mari din ghid:

  1. Cercetăşia – un mod de viaţă: perspectiva lupişorului asupra cercetăşiei;
  2. Copilărie: desene cu copii implicaţi în diferite activităţi specifice vârstei lor, care nu au legătură cu cercetăşia;
  3. Prietenii tăi din junglă: momente din Cartea Junglei;
  4. 4 ani la lupişori: progresul lupişorului de când a intrat până în prezent sau cum se vede el peste 4 ani;
  5. Ziua când am depus Promisiunea la lupişori: cum a fost sau cum îşi imaginează ziua în care îşi vor depune Promisiunea;
  6. Eu cu patrula mea: diferite activităţi în patrulă care să conţină elemente specifice patrulei (strigăt, steag, careu etc.);
  7. Jocul meu preferat: activitatea de la cercetaşi care i-a plăcut cel mai mult;
  8. Lupişorul, prietenul naturii: relaţia lupişorului cu natura;
  9. Liderul de lupişor: liderul văzut prin ochii lupişorului;
  10. Rucsacul lupişorului: materiale administrative folosite de lider la întâlnire (fişă de înscriere, adeziune, lupişorii de întâlnire etc.);
  11. Coperta: Cea mai frumoasă zi din haitic.

 
Concursul se desfăşoară în trei etape. Prima, trimiterea fişei de înscriere a lupişorilor până la data de 20.12.2009. Concursul permite participarea individuală a lupişorilor din întreaga ţară.

 
A doua etapă, desfăşurarea propriu-zisă a acestui proiect: realizarea desenelor de către lupişori, în funcţie de teme şi numărul ales (fiecare copil poate alege mai multe teme). Liderii vor trimite desenele prin poştă dar şi o arhivă cu ele scanate la adresa lupisori@next.scout.ro până la data de 31.01.2010.

 
A treia etapă e jurizarea desenelor de către o comisie formată din 5 persoane. Anunţarea câştigătorilor se va face pe 22 februarie 2010.

 
Cei 11 câştigători vor primi ca premiu prezenţa la Campul Naţional de Lupişori din 2010 fără să achite taxa de participare. Însă toţi lupişorii care s-au înscris vor primi diplomă de participare.

 
Prin acest concurs ne propunem implicarea tuturor lupişorilor din ţară într-un proiect la nivel naţional care să le stimuleze talentul şi creativitatea acestora.

 
Coordonatorul acestui proiect este Isabela Gherghel. Pentru orice nelămuriri nu ezitaţi să o contactaţi la adresa de email: isabela.gherghel@next.scout.ro