Forumul Scouting Seeds

Publicat pe de scout.ro

Gata Oricând!

Așa au răspuns 16 Centre Locale din cele 23 care au fost înscrise în proiectul național Scouting Seeds, fiind prezente la Miercurea Ciuc în weekendul 23 – 25 aprilie.

 

Odata ajunși participanții la locația stabilită, toți cei 46 de lideri au intrat în povestea lui Sonyka despre care se știa că este un tânăr plecat în Canada, care a suferit un accident foarte grav, în urma căruia și-a pierdut memoria și care avea nevoie de ajutorul nostru în a-i aduce aminte o parte din amintirile vieții lui.

 

Astfel că 7 patrule au pornit vineri seara prin Ciuc pentru a-l ajuta pe Sonyka: au dat de redacția Adevărul, de patinoar, de Liceul Marton Aron, de cum arată Ciuc-ul noaptea.

 

Sâmbată noi informații despre Sonyka: că el a fost voluntar și astfel, liderii s-au implicat într-o mica acțiune de informare a comunității în ceea ce privește perioada de biodegradare a obiectelor ce sunt aruncate în locuri nepotrivite.

 

Dupa care, vorbind și cu Sonyka, toate centrele locale i-au arătat activitățile cercetășești care le-au desfășurat timp de un an – activități fie specifice Scouting Seeds, fie în care au inclus atragerea și formarea de noi cercetași.

 

Sâmbată după-amiaza, liderii au avut posibilitatea să afle ce se mai întamplă la lupișori și temerari, la nivel național cât și să înteleagă conduita liderilor în momentul în care sunt în fața cercetașilor dar să și ajute la realizarea unui material care să ajute în țară când există doritori de a înființa noi CL.

 

Seara de sâmbată, pe când se anunțase meciul de baschet dintre ciucani și restul țării, un pamflet a dat vestea tragică în urma căruia Sonyka nu a mai rezistat și derulării AG-ului tot în Ciuc în aceeași perioada…și….[mai multe gasiti pe blog-ul CL Orion , Miercurea Ciuc]

 

Cu toate acestea, la focul de tabară toate patrulele ne-au prezentat momentele frumoase pe care le-a petrecut Sonyka (despre el aflându-se chiar că a fost cercetaș, înca de la vârsta temerarilor), sub diferite forme: cântec, dans, desen, pantomima, etc.

La sfârșit, am luat chitările în mână și ne-am bucurat de seara frumoasă de sâmbată.

 

Duminica, cu ochii înca încetoșați dupa o noapte lungă :), am pus cap la cap rezultatele proiectului Scouting Seeds în tara, numărând 850 de noi cercetași: 159 de adulți și 691 de copii și tineri. Raportul final SSe este aici .

 

Bineînțeles nu putem încheia veștile despre Forum fără a va anunța că vremea a fost spendida, CL Orion Miercurea Ciuc a fost la înălțime pentru a ne ajuta cu tot ce a fost nevoie, liderii au plecat cu zâmbetul pe buze, abia așteptând următoarele evenimente unde sa fim aproape și să lucrăm împreună.

 

Salutăm, cu ocazia aceasta, toți liderii din țară, toate CL care într-un fel sau altul au reușit sa aiba noi cercetași la ei acasă și anunțăm că deși proiectul Scouting Seeds se încheie la 1 mai cu rapoartarea către Regiunea Europeana Scout, îl propunem ca fiind un program la Departamentului de Dezvoltare al ONCR, astfel că dacă vreți să porniți un proiect de dezvoltare organizațională pentru Centrul vostru Local, scrieți-ne la dezvoltare@next.scout.ro sau la elena.petrea@next.scout.ro și hai să căutăm soluții împreună.

Mulțumim pentru tot ce faceți pentru copiii și tinerii cercetași! Munca noastră se vede în timp, văzandu-i pe aceștia tineri responsabili în societate!

Mulțumim CL Orion, Miercurea Ciuc!
Mulțumim responsabililor de la workshop-urile de sâmbată după-amiaza!
Mulțumim lui Sonyka (aka Tagu) care dragii mei, e bine, e prin Făgăraș acum! 😉
Mulțumim tuturor celor care și-au oferit suport în buna desfășurare a Forumului, dar și a proiectului Scouting Seeds pe parcursul derulării lui!

 

Gata Oricând!

Elena Petrea (tromppy)
Coordonator Proiect Scouting Seeds
www.scoutingseeds.blogspot.com

Foto: Cristi Grecu, CL Orion Miercurea Ciuc