Hai la tȃrg!

Publicat pe de scout.ro

Cercetaşi! Astăzi are loc marele tȃrg de educaţie non-formală RoJAM, pe care îl aşteptăm cu toţii. Luaţi cu voi doar buna dispoziţie şi dorinţa de a învăţa, pentru că de altceva nu e nevoie. La tȃrgul acesta, ceea ce se “vinde” nu poate fi cumpărat pe bani.

Cercetăşia înseamnă, pe lȃngă distracţie şi veselie, autoeducare. Aici învăţăm să fim mai buni, să fim gata oricȃnd să îl ajutăm pe cel de lȃngă noi, învăţăm ce este respectul, compasiunea, prietenia. Toate acestea le facem într-un mod liber, într-un cadru în care fiecare se regăseşte şi se simte cel mai bine. Aceasta înseamnă educaţie non-formală, pentru noi cercetaşii. Dar nu e doar atȃt.

 

Atelierele la care am participat pȃnă acum ne oferă cunoştinţe utile, care într-un mod direct sau indirect ne dau răspunsuri la diverse provocări ale vieţii. Cercetaşul este o persoană inteligentă, descurcăreaţă, ce poate să construiască la fel de bine lucruri minunate din lemn şi funie, precum şi punţi de comunicare cu persoanele din jurul său.

 

Astăzi, la “Tȃrgul de educaţie non-formală” avem ocazia să ne umplem sacoşa. Cele 42 de ateliere vor pune pe standuri o ofertă generoasă de unde fiecare poate alege în funcţie de interesul şi de abilităţile proprii. Printre acestea o să găsim şi ofertele prietenilor noştri din alte ONG-uri care cred şi ei, la fel ca noi, în educaţia non-formală şi în importanţa ei pentru dezvoltarea personală.

Le transmitem un călduros “Bun venit alături de noi!” prietenilor de la A.R.T. Fusion, ANPCDEFP, Asociaţia Super Tineri ASIRYS, Babel Education, Chance for Life, Creativ, Fundaţia Cartea Călătoare, Fundaţia Dinu Patriciu, Fundaţia Noi Orizonturi, Habitat for Humanity, Lume Bună, Mirakolix, Petite Boutique, Salvaţi Copiii, Serviciul de Ajutor Maltez, Teatrul fără Frontiere (TFF), As Cercetaşii Munţilor, As Cercetaşilor Maghiari, Focul Viu, Crucea Roşie, şi le mulţumim pentru că sunt alături de noi.

Ȋmpreună pentru o lume mai bună!