Mercedes-Benz a pus RoJAM pe patru roți

Publicat pe de scout.ro

Mercedes-Benz România a răspuns provocării „ Fă următorul pas!”, lansată de Organizația Națională „Cercetașii României” cu ocazia celei de-a cincea Jamboree Naționale, alegând să facă pași pe patru roți. 

În perioada 11-21 august 2011, a avut loc în preajma orașului Săliște cel mai mare eveniment de educație non-formală din România, RoJAM. Pentru mai bine de două săptămâni autovehiculele Mercedes-Benz au fost „Gata oricând!” să fie de folos organizatorilor adunării cercetășești. 

Implicarea Mercedes-Benz în această cea de a cincea Jamboree Nationala organizată în România este un demers firesc și se bazează pe un parteneriat început anul trecut sub egida:,,Mercedes-Benz și Cercetașii României: Gata Oricând!”. Mai mult, atât Mercedes-Benz, cât și Organizația Națională Cercetașii României promoveazâ valori precum responsabilitatea și protecția mediului. Astfel, în anul aniversar în care Mercedes-Benz împlinește 125 de ani, din momentul în care Carl Benz a inventat automobilul, dorim să reconfirmăm atașamentul față de aceste valori.

Camionul Mercedes-Benz Atego a facilitat transportul materialelor de la Turda, Târgu Mureș, Făgăraș până la locația în care s-a desfășurat Jamboreea, precum și retur. Autovehiculele comerciale uşoare, Mercedes-Benz Vito și Mercedes-Benz Viano, au ajutat la transportul participanților și al staff-ului la diverse activități de prin împrejurimi, iar Mercedes-Benz GLK a reprezentat un ajutor de nădejde în diferite intervenții din munții Cindrel. Astfel, cele patru autovehicule puse la dispoziție de Mercedes-Benz România au străbătut sute de kilometri atât pe șosele, cât și pe drumuri forestiere, contribuind la succesul evenimentului cercetășesc.

„Apreciem în mod deosebit suportul acordat Cercetașilor României de către Mercedes-Benz; avem în comun o serie de valori, iar RoJAM a fost un prilej foarte bun pentru a demonstra acest lucru. Dinamismul, pasiunea pentru calitate și pentru dezvoltare durabilă, consecvența și determinarea de a fi mereu mai buni sunt doar o parte dintre principiile solide care stau la baza parteneriatului nostru”, declară Bianca Neșiu-Bedreag, Președinte Organizația Națională „ Cercetașii României”.

Întrucât încă de la începutul proiectului RoJAM și-au arătat dorința de a sprijini comunitatea locală din Săliște și împrejurimi, reprezentanții Mercedes-Benz și invitații acestora au asistat la derularea proiectelor sociale numite „Calfe” pe parcursul celor trei zile petrecute în RoJAM. Aceștia au rămas impresionați de munca și entuziasmul pe care cercetașii le-au depus în curățarea și tratarea exponatelor din Muzeul etnografic din Galeș, la marcarea traseului turistic Sibiel-Săliște-Poiana Soarelui și la amenajarea spațiului de joacă în curtea Grădiniței din Săliște. 

Lista sponsorilor:
Sub înaltul patronaj al Presedintelui Romaniei, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Orasului Saliste, World Scout Foundation, Fundatia Sasilor Transilvaneni, Mercedes-Benz, European Scout Foundation, Danone, BCR, MIC.RO, SanoVita, Smurd, Stage Expert, Falcon, Bilbor, RCS & RDS, Creative Nuke Explosive Ideas, Black Maria Production, Kiss FM si COMUNICATEDEPRESA.RO.

Vizitati-ne la www.rojam.ro si www.next.scout.ro.

100 DE ANI DE CERCETĂȘIE ÎN ROMÂNIA

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (ONCR – www.cercetasiiromaniei.ro ) este o mişcare educativă de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 55 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara. 
Cercetăşia este o mişcare educativă a copiilor şi tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, indiferent de naţionalitate, rasă, sex, credinţă sau condiţie socială, în concordanţă cu metoda Scout. Cercetăşia contribuie la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale. 
În 2013 cercetașii români vor sărbători un centenar de educație non-formală, dovadă a faptului că spiritul cercetășesc a rezistat de-a lungul anilor și prin intermediul numeroșilor săi membri cercetășia nu va înceta să creeze o lume mai bună.