Cercetasii Romaniei – dezvoltam abilitati de viata la copii

Publicat pe de scout.ro

Luni, 24 octombrie 2011, in Bucuresti a avut loc Conferinta finala a proiectului “Metode inovative in formarea personalului didactic pentru dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor” implementat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului impreuna cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Scopul acestei conferinte a fost diseminarea rezultatelor acestui proiect – prin care, s-au demonstrat ca atat in mediul formal cat si non-formal, contribuim la dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor.

In cadrul acestui eveniment s-a lansat si Ghidul cu metode si instrumente in dezvoltarea abilitatilor de viata in care, la ONG-urile care contribuie la dezvoltarea abilitatilor de viata apare, ca exemplu, si Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei prin propunerea pedagogica oferita, alaturi de Salvati Copiii si Fundatia Noi Orizonturi.

La aceasta conferinta au fost prezenti reprezentanti ai Institutiilor Scoale din Romania cat si din partea ONG-urilor din domeniu, printre care si noi.

A fost o ocazie foarte buna in a ne intalni cu reprezentanti din mediul formal dar si pentru a incuraja viitoarele colaborari – cea mai mare dintre acestea fiind proiectul Scoala ALTFEL – la care voi reveni imediat cu informatii! 

Mai multe informatii despre conferinta gasiti accesand acest link.