Cercetasii Romaniei sustin Scoala ALTFEL

Publicat pe de scout.ro

Evenimentul cercetasesc ce a marcat anul 2011, “RoJAM – Fa urmatorul Pas”, a insemnat un pas inainte si pentru educatia non-formala din Romania. Secretarul de stat al M.E.C.T.S., Oana Badea, a lansat atunci catre “Cercetasii Romaniei” invitatia de a oferi o zi de cercetasie in cadrul programului “Scoala ALTFEL” (program care se desfasoara in toate scolile preuniversitare din Romania in perioada 2-6 aprilie 2012). In stilul care i-a consacrat, cercetasii au spus: DA! Suntem Gata Oricand!
„Suntem Gata Oricand! Aceasta este deviza noastra, care sta la baza dezvoltariii personale a fiecarui tanar pe care il pregatim, alaturi de scoala si familie pentru o viata de adult responsabil, increzator in sine si dedicat performantei. Ne vom alatura programului M.E.C.T.S. – Scoala ALTFEL – cu o zi speciala in care voluntarii adulti ai organizatiei vor arata elevilor si cadrelor didactice cum se formeaza liderii si de ce ii este alaturat Cercetasiei brandul: Leadership pentru viata!” – afirma Bianca-Nesiu Bedreag, Presedinte Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei”.
Cursurile Scoala ALTFEL in Spirit Cercetasesc se adreseaza tuturor cadrelor didactice care predau la invatamant primar, gimnazial si liceal si sunt acreditate CNFP cu 10 credite.
In prezent, cursurile destinate profesorilor sunt in plina desfasurare, in fiecare weekend, incepand din luna martie a.c.
2-4 martie la Predeal, Suceava si Ramnicu-Valcea si 9-11 martie la Bucuresti, Iasi si Giurgiu sunt datele primelor sesiuni ale acestor cursuri.
Ele vor continua pe :
•    16-18 martie, la Craiova, Deva, Neamt, Mehedinti si Arges si
•    23-25 martie, la Mangalia, Arad, Targu Mures, Suceava si Bucuresti.

Cursurile din Deva, Neamt, Mehedinti si Arges sunt realizate in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret.

Pentru coerenta si buna coordonare a proiectului, “Cercetasii Romaniei” au creat un site special pentru aceasta zi de cercetasie din Scoala ALTFEL:
www.next.scout.ro/scoalaaltfel .
Pe acest site se gasesc:
•    toate propunerile de activitati – cu posibilitatea de a fi download-ate;
•    filmulete si prezentari pentru o parte dintre activitati – la sectiunea de descriere a activitatilor;
•    toate cursurile lansate pentru cadrele didactice cu formulare online de inscriere
•    posibilitatea inscrierii la Scoala ALTFEL in Spirit Cercetasesc
•    contactele cercetasilor care pot colabora cu cadrele didactice din tara si alte resurse utile

Pentru a participa la curs, exista formulare online de inscriere (pe site, la rubrica “cursuri”)
CONDITII DE PARTICIPARE:
•    Asumarea prezentei pe toata durata cursului
•    Asumarea implementarii propunerii de activitati cercetasesti in perioada Scoala ALTFEL
•    Asumarea prezentei la examinarea finala – care va avea loc in perioada mai – iunie 2012 (aceasta urmand sa fie hotarate ulterior, impreuna cu toti participantii de la curs);

CRITERII DE SELECTIE:
•    Accesul unui numar cat mai mare de cadre didactice din mai multe scoli din judet / judetele din zona;
•    Pe baza datelor prevazute in formularul de candidatura (profilul candidatului);
•    Motivatia si capacitatea de valorificare a competentelor dobandite (follow-up);

altfel@next.scout.ro este adresa de email la care se raspunde in mai putin de 24 h la orice intrebare cu privire la tot ce inseamna OFERTA PROPUSA DE CERCETASII ROMANIEI.

In acest moment sunt inscrise in proiect scoli din 37 de judete, reprezentand: 121 de localitati, aproape 1200 de clase implicate si peste 28 000 de elevi care vor face Scoala ALTFEL in Spirit Cercetasesc!

Ziua din Scoala ALTFEL in Spiritul Cercetasiei reprezinta o recunoastere fara precedent a contributiei pe care cercetasii o au in completarea educatiei oferita de scoala si familie.