Festivalul Luminii

Publicat pe de scout.ro

“Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte”

Organizația Națională “Cercetașii României” vă invită pe 19 mai 2012, între orele 21:00 și 23:00, la Festivalul Luminii – un proiect sincron care se desfășoară în peste 15 de localități din România.
Festivalul Luminii este un altfel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă unică creată timp de două ore cu zeci de mii de lumânări.

Viața de zi cu zi a devenit o adevarată cursă contra-cronometru pentru cei mai mulți dintre noi. Mereu în lipsă de timp, împarțiti între multe responsabilități, slujbă și familie, uităm cu desăvârșire de sufletul nostru, uităm să ne bucurăm de lucrurile așa-zis mărunte.

Lumea în care trăim ne obligă să ne planificăm cu atenție fiecare clipă pentru a reuși în ceea ce ne propunem și de multe ori uităm să ne oprim pentru a-i privi pe cei din jur, pentru a simți vântul, pentru a asculta oamenii, pentru a zâmbi la zâmbetul copiilor, pentru a redescoperi frumusețea lucrurilor simple.

Scopul festivalului este de a oferi comunităților locale un eveniment în cadrul căruia tinerii au posibilitatea de a se manifesta prin diferite forme de artă, iar participanții se pot deconecta timp de două ore de la problemele și stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată.

Detalii despre programul din fiecare localitate găsiți pe Facebook, prin evenimentele organizate pentru fiecare localitate. Festivalul Luminii are loc în Alba Iulia , Arad , Bacău , Bistrița Năsăud , Brașov , Brăila , București , Cluj Napoca , Deva , Hunedoara , Iași , Miercurea Ciuc , Onești , Oradea , Pașcani , Pildești , Râmnicu Vâlcea , Seini , Târgu Jiu , Tîrgu Mureș , Timișoara și Tulcea .