Hostel Piatra Craiului – o structura a economiei sociale

Publicat pe de scout.ro

Hostel-ul ”Piatra Craiului” reprezintă una din activitățile de economie socială ale Organizației Naționale Cercetașii României – Filiala Brașov ”Virgil Onițiu”. Astfel, surplusul veniturilor generate din activitatea economică va fi utilizat pentru a permite copiilor din medii defavorizate (copii din centre de plasament, copii cu dizabilități, copii din familii cu venituri reduse etc.) să participe în tabere gratuite în cadrul hostel-ului. Apreciem că fiecare 10 persoane plătitoare, pot acoperi costurile pentru a asigura participarea gratuită unui copil din medii defavorizate.

Demersurile pentru înființarea unei structuri a economiei sociale au început în anul 2008, prin intermediul proiectului ”Tineri pentu o lume mai bună!”, proiect finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În cadrul proiectului, peste 5.000 de copii și tineri defavorizați din toată țara au beneficiat de tabere gratuite în perioada 2009-2011, în ianuarie 2011 fiind inaugurat și Hostel-ul ”Piatra Craiului” în Zărnești, județul Brașov.

Hostel-ul ”Piatra Craiului” este un spațiu de educație non-formală pentru copii și tineri, într-un mediu natural deosebit din Munții Piatra Craiului. Acesta vă oferă posibilitatea de a participa la activități autentice ale cercetașilor: drumeții, fotografie, educație nonformală, dezvoltare de abilități, ”vânătoare de comori”, escaladă, orientare turistică, tiroliană și alte aventuri.

De asemenea, hostel-ul este mediul potrivit pentru desfășurarea unor cursuri, seminarii sau conferințe, precum și pentru activități de team building.

Hostel-ul ”Piatra Craiului” este clasificat la trei stele și este singura structură de primire turistică din țară acreditată ca serviciu social în temeiul OG 68/2003, respectiv ”tabără socială pentru copii și tineri”. De semenea, hostel-ul este acreditat de către Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret (ANST) din cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) pentru ”desfășurarea activităților de tabără și de agrement pentru copii, tineri și studenți”.

Avem pregătite tabere tematice (fotografie, limbi străine, aventură), cursuri practice de educație nonformală acreditate (10 credite) pentru cadre didactice, tabere sociale, precum și tabere tematice la cerere. Puteți ajuta un copil să se bucure de o tabără gratuită, participând la taberele propuse de Hostel ”Piatra Craiului”! Vă așteptăm!

Informații suplimentare pot fi obținute accesând www.tineripentruolumemaibună.ro , prin e-mail la contact@cercetasibrasov.ro sau telefonic la 0788599202.