Cercetaşii vă invită alături de ei la Festivalul Luminii!

Evenimentul are loc în Deva, Bacău, Arad, Timişoara, Seini, Bucureşti, Sibiu, Tecuci, Râmnicu Vâlcea, Giurgiu, Oradea, Cluj Napoca, Alba Iulia, Hunedoara, Târgu Mureş, Borşa.

” Cercetașii consideră că lucrurile valoroase în viață se construiesc prin suma unor gesturi mărunte. Festivalul Luminii este o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitaţiei urbane, de a face oamenii să contribuie indiferent de varsta la valorificarea timpului, a lucrurilor importante şi a celor minore din viaţă, într-un mod creativ “,  declară Bianca Neşiu – Bedreag, Preşedintele Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

Vom aprinde împreună mii de lumânări pe care le vom aşeza în gulguţe confecţionate manual, iar sute de cercetași din toată țara vor împărți gânduri bune, culoare și lumină tuturor celor prezenți.

Câteva dintre activitățile de anul acesta:
Jocurile copilăriei
Origami
Desene inspiraționale
Jonglerii
Lumini și umbre
Expoziții de fotografie

Milioane de oameni și-au dezvoltat aptitudinile și caracterul cu ajutorul cercetășiei. Câțiva dintre ei au ajuns lideri de marcă ai societății, cu nume despre care s-a auzit peste tot în lume, însă cei mai mulți au întărit rândurile acelor anonimi care, prin valorile pe care le promovează și prin viața pe care și-o construiesc au contribuit la bunăstarea comunităților în care traiesc. Ei au luat inițiativă și au ales să se implice în crearea unei lumi mai bune!