Susține Centrul Cercetășesc Nocrich

Publicat pe de

Centrul Scout Nocrich oferă diverse pachete de activități educaționale. Activitățile desfășurate de către cercetași pot fi de o jumătate de zi, de o zi sau activități de weekend cu tematică. Spațiul poate fi închiriat și pentru diverse activități educative. Se pot organiza evenimente precum: training-uri, concursuri sportive, team-building, coordonare de tabere, în orice anotimp pentru orice grupă de vârstă.

Centrul Scout Nocrich are nevoie de ajutorul tău pentru a te primi în condiții mai bune!

Un mare impediment în acest moment pentru desfășurarea activităților în bune condiții este reprezentat de lipsa grupurilor sanitare găzduirii unui grup mare de vizitatori. Aceste grupuri sanitare asigură buna igienă a celor care vin să desfășoare activități aici. Prin urmare, modificările vor aduce un plus de calitate serviciilor oferite de noi.

Proiectul Centrului Cercetășesc Nocrich a început în 2010 prin preluarea casei parohiale evanghelice din sat. De atunci am reușit să transformăm casa preluată în condiții de degradare avansată într-un loc primitor și potrivit pentru găzduirea trainingurilor și a activităților de educație nonformală. În vara anului 2012, Centrul Scout Nocrich a funcționat pentru prima oară ca și un centru scout în realul sens al cuvântului. Am avut peste 400 de cercetași lupișori, temerari, exploratori, seniori și lideri, din România, Argentina, Luxemburg, Germania, Danemarca, Suedia prezenți în peste 15 proiecte educative. S-au desfășurat 6 cursuri de formare pentru lideri și seniori. Am avut un număr de 30 de voluntari din Suceava, Oradea, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Gîrleni, Cluj, Argentina, Luxemburg, Danemarca.

Centrul este alcătuit din: casa parohială construită între anii 1796 -1798; o clădire adiacentă cu 3 camere – folosită pentru organizarea unor ateliere, depozit, garaj, etc; o șură mare și 2 încăperi(tip terase) lipite de aceasta; o curte interioară foarte mare – 2000 mp; o curte mare pentru camping de aproximativ 5000 mp. o clădire de grupuri sanitare în construcție, cu 8 dușuri și 8 toalete destinate zonei de campare.

Puteți susține activitățile Centrului Nocrich printr-o donație, accesând: http://multifinantare.ro/Project/Details/211#tabs-1