Povestea merge mai departe

Publicat pe de

Suntem gata să sărbătorim 100 de ani de Educație pentru Viață la Palatul Mogoșoaia.

După așchii, sudoare și coordonare am construit campul cel mare. Turnul este sus, gata să vegheze siguranța și liniștea campului. Steagurile României, Franței, Spaniei, Suediei, Argentinei,  Angliei și Sloveniei urmează să fie arborate de catarg.

Programul prin care vom sărbătorii centenarul este finalizat. Rezultatele proiectele locale sunt în muzeu și așteptă să fie împărtășite tuturor, pentru a afla cum au reușit cercetașii să îmbunătățească viața și mediul din comunitățile lor locale.

La Mogoșoaia, te așteaptă în zilele 3-4 august, Târgul celor 100 de metode de Educație Non-Formală. În cele două zile, vei avea oportunitatea unică de a alege dintr-o varietate imensă de metode, puse în practică de către diverşi specialişti sau lideri cercetaşi: Teatru playback, Drumming, Teatru de imagine, Storytelling, Fun Science, Ecologizare, Olarit, Bricolaj, Confectionare jucării, City quest, Board games, Parcour, Clovnerie, Magie, Stencils, Graffiti, AEROgrafie, Psihodrama, Acrobație, Sociodrama, Teatru de improvizație, Juggling cu poi, diblo, flower stick , Public speaking, Stop motion, Living statues/expoziție vie, Photovoice, Mentoring, Biblioteca Vie, Cafenea Publică,  – Veți învăța astfel să învățați altfel.

În 5 august, cu mic, cu mare, veți porni să cercetați Bucureștiul în lung și-n lat. Dacă vă întrebați ce o să faceți o zi întreagă în București, v-aș putea găsi 100 de motive pentru care provocarea merită. Vă dau unul singur, restul le veți găsi voi cu siguranță: pentru că sute de cercetași pot înveseli orașul. Așadar, vă luați eșarfa, cămașa și voia bună și vom porni în cercetarea Bucureștiului, până îi găsim toate secretele.

Vom ajunge și la granița dintre secole, unde veți fi căutătorul unei comori pe care acum aproape 100 de ani un grup de cercetași a ascuns-o pe domeniul de la Mogoșoaia. Veți călători din 1916, unde îl veți întâlni pe cel care a ascuns comoara, până în zilele noastre, unde nu vei rata să faci un update la pagina ta de facebook despre centenarul cercetășiei.

La Centenarul Cercetășiei te vei cunoaște pe tine însuți. Cortul Spiritual va fi locul în care te vei putea „retrage” atunci când ești oboist și vrei să te deconectezi, relaxezi sau, poate când vrei să iei o pauză de la agitația din camp.

Să nu uităm de momentul unic, la care vor fi alături toate cele 3 grupe de vârstă – CEREMONIA DE DESCHIDERE. Veți avea ocazia să vă întâlniți cu ceilalți cercetași și să începeți să depănați amintiri din campurile regionale. Seara va fi încheiată de concertul Vama.

Noi suntem aici, suntem gata. Voi unde sunteți?

Semnat,
STAFF-ul de la Mogoșoaia