La mulţi ani, cercetaşi !

Publicat pe de

Organizația Națională „Cercetașii României” sărbătorește sâmbătă, 22 februarie 2014, Ziua Mondială a Cercetășiei, alături de peste 40 de milioane de cercetași din întreaga lume!

Baden Powell

 

 

La 22 februarie 1857, s-a născut Sir Robert Baden Powell, Fondatorul Mișcării Mondiale a Cercetașilor, cel care a văzut Cercetășia ca pe o mișcare educativă care promovează pacea, non-violența, unitatea, precum și protejarea mediului înconjurător. El a alcătuit un program original de educație, bazat pe joc şi pe viața de tabără în aer liber.

 

 

În România sarbătorim Ziua Fondatorului în peste 30 de locații din toată țara, prin activități educative specifice Metodei Scout.

Președintele Organizației Naționale „Cercetașii României”, Bianca Neșiu-Bedreag a trimis cu această ocazie un mesaj tuturor cercetașilor:

Dragi prieteni,

Vă doresc să avem parte de un 22 februarie frumos, alături de cercetașii noștri și să-i întâmpinăm în bucurie și în pace pe cei care astăzi fac pasul cel mare: Promisiunea Cercetașului.

Acum, mai mult decât oricând, e momentul să ne gândim la valorile care ne unesc: prietenia, iubirea de natură, implicarea în comunitate.

La mulți ani!

Cu drag,

Bianca Neșiu – Bedreag