Cercetașii României vă invită la ONGFest!

Organizația Națională “Cercetașii României” se alătură organizatorilor, în calitate de partener al evenimentului, și vă invită să participaţi la ONGFest 2014 în perioada 9 – 11 mai la Bucureşti.

ONGFest – Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România este un eveniment organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în cadrul programului Fondul ONG în România. Obiectivul general al Fondului ONG este consolidarea dezvoltării societății civile şi creşterea contribuției la justiția socială, democrație şi dezvoltare sustenabilă, acesta contribuind la obiectivele generale ale Granturilor Spațiului Economic European (SEE) şi norvegiene 2009-2014, de a reduce disparitățile economice şi sociale în Spațiul Economic European şi de a întări relațiile bilaterale între România şi statele donatoare Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Afis ONGFest

 

Pe 9-11 mai facem apel la (r)evoluţie. (R)evoluţia către mai bine în orice domeniu ce ne priveşte pe fiecare dintre noi. Către şi pentru celebrarea diversităţii, respectarea drepturilor omului, şanse egale pentru fiecare, protejarea mediului şi a patrimoniului, implicare şi participare în decizii ce ne privesc.

Pe 9 mai, La Palatul Parlamentului şi nu numai, dezbatem şi schimbăm bune practici pentru (r)evoluţie. Este ziua dedicată networking-ului şi dezbaterilor. Pe 10 și 11 mai, în Parcul Herăstrău, intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle, ne prezentăm în faţa publicului larg şi chemăm oamenii să fie alături de noi în (r)evoluţie.

Tematica acestui an este promovarea diversității, a toleranței și a solidarității în combaterea discriminării și a discursului instigator la ură. ONGFest încurajează voluntariatul, participarea civică, antreprenoriatul social și inovarea civică.

Pentru informaţii suplimentare: www.ongfest.ro