Artă, meșteșuguri și îndemânare la Campul de Nocrich!

Poza 2

Luni, 18 august a demarat frumos, într-un mediu intercultural plin de mister și simbolism, Campul de Nocrich – Camp de artă, meșteșuguri și îndemânare (18-25 august – Centrul Cercetăşesc Nocrich – H.C. Habermann) în cadrul Festivalului de Campuri Cercetășești 2014.

Peste 50 de cercetași din 10 țări descoperă la Nocrich farmecul tradițiilor și cultura de secole ale Văii Hârtibaciului, prin educație non-formală în spirit cercetășesc.

Cadrul simbolic al campului are la baza frumoasa poveste medievală a Fluierașului din Hamelin. La fel ca tinerii din poveste, cercetașii participă la dezvoltarea comunității prin confecționarea obiectelor mestesugarești, descoperirea culturii din zonă și promovarea acesteia.

Până în data de 25 august, în cadrul atelierelor tematice, tinerii pictează cu mare măiestrie vase din lut (atelierul de olărit), frumoase obiecte din fier și piele (atelierul de fierărie și pielărie), restaurează obiecte istorice din ceramică sau își arată priceperea la dansuri tradiționale săsești.

IMG_9486În cadrul Explorării (hike pe patrule), cercetașii și-au pus la încercare ingeniozitatea și rezistența, au descoperit la pas comune mici, uitate de urbe, au vorbit cu cei mai bătrâni și înțelepți ai satelor, au aflat despre munca meșteșugarilor pricepuți și au împărtășit din frumusețea cercetășiei copiilor din sat prin jocuri și activități cercetășești. Provocările și experiențele din zilele de camp sunt împărtășite cu mare entuziasm în cadrul serii interculturale, prin scenete, cântece și dansuri, dar și delicii culturale traditionale gătite de participanți.

Alături de cercetași în acest an este și Intel România, care sprijină educația pentru viață oferind suport logistic echipei Campului de Nocrich în cadrul Festivalului de Campuri Cercetășești. Pe lângă Intel România, Festivalul de Campuri Cercetășești se bucură și de susținerea unor parteneri solidari ca Innobyte, Kaufland România și Mercedes-Benz.

Pentru detalii ne puteți contacta la adresa de email: nocrich@next.scout.ro, telefon: +40 721 440 710; persoană de contact Andreea Anghelea.

Gata Oricând!
Echipa Centrului Cercetăşesc Nocrich – H.C. Habermann
Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (ONCR)