Cami Moise urcă eșarfa de cercetaș pe Mont Blanc!

Publicat pe de

Trăiri pentru o lume mai bună…

Ne bucurăm să o avem alături de noi pe Cami Moise care, bravă și neînfricată a urcat în această vară eșarfa cercetășească pe Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa occidentală!

10578434_555319064591267_277700889_n

Cami Moise este alături de cercetași, încurajându-i să-și depășească limitele și promovând educația pentru viață în spirit cercetășesc împreună cu Centrul Local ‘Peleș’ Sinaia, sucursală a Organizației Naționale “Cercetașii României”.

În data de 13 iulie, alături de alți zece iubitori ai muntelui, Cami a pornit într-o expediție pentru cucerirea vârfului Mont Blanc. Ascensiunea a fost plină de provocări, însă în a treia zi de urcare, alpinista a ajuns în vârf, fluturând cu mândrie eșarfa de cercetaș la o altitudine de 4810 m!

Cami Moise face urcări de pe munte din copilărie, iar din 2012 a început să facă ascensiuni pe vârfuri mai înalte. În doar 2 ani, pe lângă vârful Mont Blanc, aceasta a mai cucerit vârfuri cu care se pot mândri puțini alpiniști din întreaga lume, ca Uhuru Peak, Kilimanjaro (5895 m, din Tanzania), în octombrie 2012; Elbrus (5642 m, Rusia), în iulie 2013 și Aconcagua (6962 m, Argentina), în ianuarie 2014.

Obiectivul româncei este să cucerească cele mai înalte 7 varfuri de pe cele 7 continente ale lumii, în provocarea Seven Summits, reușită pentru prima dată de Richard Bass în 1985. În continuare, Cami își pregătește următoarea expediție, pe vârful McKinley, Alaska, cel mai înalt vârf de munte din America de Nord, cu o altitudine de 6168 m deasupra nivelului mării.

Cercetașii României îi sunt alături și îi urează baftă și mult curaj în continuare!
Vă invităm să citiți câteva rânduri scrise de Cami Moise despre experiența extraodinară trăită pe munte și legătura ei cu cercetășia:

… Vara acestui an a început cu continuarea visului meu nu în locuri atât de îndepărtate, ci mai aproape de România. La doar câteva ore de zbor până la cel mai apropiat aeroport de Alpi. De data aceasta, vârful Mont Blanc îmi era destinația cu cei 4810 metri care trebuiau urcați și, bineînțeles, coborați în 4 zile. Eșarfa de cercetaș înmânată de către Marian Panait, șeful Centrului Local cercetășesc Peleș, Sinaia îmi era parteneră de drum. La gât, pe mână, chiar purtată și pe cap în soarele puternic a ajuns pe vârful Europei. Odată cu ea am dus și spiritul cercetașilor sus în înălțimea vârfurilor înzăpezite, deasupra norilor, unde pașii omului calcă atât de rar.

Eșarfa Cercetașilor lăsată pe vârf rămâne martoră celor care vor mai ajunge acolo, dar pentru o perioadă scurtă de timp. Natura își va juca rolul și va șterge urmele noastre de acolo, dar ne va aduce aminte de fiecare dată că muntele ne primește pe piscurile lui doar dacă îl înțelegem și îl respectăm.”

Puteți citi toată povestea ei aici. Pentru mai multe informații, vă învităm să vizitați pagina ei de facebook.

________
Organizația Națională „Cercetașii României” (ONCR) este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 3200 de membri în peste 70 de centre locale răspândite în toată ţara. Misiunea organizației este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate. Alături de 40 de milioane de cercetași din întreaga lume contribuim la dezvoltarea unui viitor durabil în care educația și comunitatea sunt puse pe primul loc.