La mulți ani cercetașilor din întreaga lume!

1013626_10153053572179659_4210308789070132359_n

În ziua de 22 februarie, în întreaga lume este sărbătorită Ziua Mondială a Cercetășiei. Evenimentul celebrează aniversarea nașterii lui Robert Baden-Powell, fondatorul Mișcării Scout, precum și pe cea a soției sale, Olave Baden-Powell.

În acest context, revenim la ultimul mesaj al Lordului Robert Baden-Powell, care continuă și până azi să inspire cercetașii de toate vârstele:

“…Încearcă și lasă această lume un pic mai bună decât ai găsit-o.”

Cu ocazia zilei de 22 februarie, Bianca Neșiu-Bedreag, președinte al Organizației Naționale „Cercetașii României”, transmite un mesaj de felicitare:

“Ziua Internațională a Cercetășiei, Ziua Gândirii (Thinking Day) marchează unitatea și contribuția a peste 31 milioane de copii, tineri și adulți în crearea unei lumi mai bune unde fiecare dintre noi ne simțim împliniți ca indivizi. Cercetașii sărbătoresc în această zi bucuria de a aduce o contribuție societății, bucuria de a lucra în echipă, în natură, alături de prieteni.”

Pornind de la aceste cuvinte,  Cercetașii României vă invită pe toți ca în această zi specială să reflectăm la semnificația mișcării cercetășești și la contribuția pe care aceasta o are în construirea unei societăți mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

Organizația Națională „Cercetașii României” (ONCR) este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 3000 de membri în 75 de centre locale (sucursale și filiale) răspândite în peste 30 de județe în toată ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc.

Din anul 1922, ONCR este membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout (www.scout.org), care numără în prezent peste 31 000 000 de membri activi în 216 țări şi teritorii.

Pentru mai multe informații despre activitățile organizației, te invităm să vizitezi site-ul nostru oficial www.next.scout.ro sau pagina noastră de facebook.