800 de tineri cu vârste între 14 și 17 ani, participanți în cadrul You’re Up au fost deputați pentru o zi și au elaborat și adoptat o rezoluție pentru Europa de Mâine în cadrul Parlamentului European de la Strasbourg. Printre temele abordate se regăsesc: democrația, drepturile omului, solidaritatea, cultura și sustenabilitatea.

 

Rezoluția Cercetașilor în Parlamentul European_01

 

Din partea României a luat cuvântul Marius Duval, explorator în cadrul grupului de cercetași “Centrul Local Roșu” din București: <Am fost încântat de la început de ideea de a lua cuvântul în Parlamentul European și mă bucur că am primit susținerea grupului meu pentru a face acest lucru.

A fost o mare responsabilitate și o experiență unică! A fost prima dată când am vorbit în fața a 800 de oameni și totul a mers bine, deși am fost un pic emoționat la început. Sunt mândru că am putut face asta.

Rezoluția Cercetașilor în Parlamentul European_02

 

Din cadrul rezoluției privind viața democratică, pe care am prezentat-o, consider că un aspect foarte important este susținerea tinerilor în organizarea de discuții și dezbateri pentru a promova importanța votului. În cadrul grupului de cercetași din care fac parte deciziile se iau în mod democratic, pe baza de vot, dar mi-ar plăcea ca peste tot acesta să fie folosit. Votul privind rezoluția pentru Europa de Mâine este foarte important pentru noi, cercetașii sunt adevărați actori ai cetățeniei europene.>

Jamboreea exporatorilor din Europa – You’re Up este cel mai mare eveniment european dedicat tinerilor cu vârste între 14 și 17 ani și a avut loc în perioada 16 – 23 iulie la Strasbourg în Franța. Evenimentul a reunit 15.000 de tineri din 29 de țări. România a fost reprezentată de 82 de cercetași din 16 grupuri ale organizației.

Sursa: Scouts et Guides de France