Federația VOLUM – Federația organizațiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România organizează, în perioada 28 septembrie – 23 octombrie, o caravană națională care are drept scop prezentarea și promovarea instrumentelor și a oportunităților care vin în sprijinul organizațiilor neguvernamentale care lucrează cu voluntarii și, de asemenea, în sprijinul persoanelor care doresc să desfășoare activități de voluntariat. Caravana „Pune ORAȘUL TĂU pe Harta Voluntariatului” se va desfășura în 12 orașe din România: București, Bacău, Iași, Oradea, Baia Mare, Cluj Napoca, Alba Iulia, Timișoara, Craiova, Brașov, Sf. Gheorghe, Constanța și va avea parte de câte o zi de evenimente în fiecare oraș.

Luni, 5 octombrie, Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” – Centrul Local Oradea spriijină acest proiect prin co-organizarea evenimentului la nivel local. Evenimentul se va desfășura, începând cu ora 09.30, la Sala de conferințe din cadrul Centrului Național de Informare și promovare Turistică Bihor.

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României”, membră a Federaţiei VOLUM recomandă participarea la acest proiect şi se alătură demersurilor de promovare, dezvoltare şi recunoaştere a voluntariatului în România.

logo-HartaVoluntariatului.ro-centrata-WEB

În cadrul Caravanei, reprezentanții instituțiilor publice, membrii organizațiilor neguvernamentale de la nivel local și voluntarii vor putea afla mai multe despre platforma hartavoluntariatului.ro, care are drept scop corelarea cererii și a ofertei de voluntariat, la nivel național, dezvoltând astfel mișcarea de voluntariat din România și care va putea fi accesată începând cu prima zi a caravanei – 28 septembrie. De asemenea, în cadrul Caravanei, participanții vor fi informați cu privire la certificatul de voluntariat, care este obligatoriu, la cererea voluntarilor, conform Legii Voluntariatului 78/2014, pilotat în ultimele luni de peste 100 de organizații neguvernamentale și care va putea fi eliberat de pe platforma hartavoluntariatului.ro.

Seria de evenimente locale, din cele 12 orașe, va cuprinde și câte un atelier pe tema discursului instigator la ură și a extremismului și modalitatea prin care voluntariatul (indiferent de vârstă) și implicarea în comunitate vin în sprijinul campaniei Comisiei Europene No Hate Speech Movement (http://nohatespeechmovement.org/).

Această caravană face parte din proiectul „Harta Voluntariatului”, desfășurat de Federația VOLUM, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România, cu suma de 72, 454.36 Euro.

Sursă: Federaţia VOLUMOrganizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Oradea