Peste 700 de cercetaşi vor pătrunde într-o lume a poveştilor la Muzeul Naţional al Satului

700 de cercetaşi din Bucureşti din cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” vor sărbători „Deschiderea Anului Cercetăşesc 2015-2016” sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 10.00, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”.

De îndată ce vor trece pragul Muzeului Naţional al Satului, tărâmuri de poveste urmează a li se arăta cercetaşilor bucureşteni, descoperind că „A fost o dată” nu este doar începutul unei poveşti. Ogrăzile şi aleile vor deveni tărâmuri magice educaţionale, unde joaca şi bucuria îşi vor da mâna. „Codrul de Aramă”, “Tărâmul Speranţei”, “Tărâmul de unde Ploaia Vine” şi “Valea Zmeilor” sunt tărâmurile unde nu pot intra decât cu un talisman special şi unde ei vor fi provocaţi să îşi demonstreze aptitudinile şi abilităţile de cercetaş. Între orele 10:00 şi 14:00, muzeul va forfoti de entuziasm, iar când toate provocările vor fi trecute cu bine, cercetaşii vor descoperi că povestea merge mai departe şi vor striga într-un glas „Gata oricând!”

Deschiderea Anului Cercetasesc 2015

Veniţi să descoperiţi frumuseţea celei mai mari mişcări de tineret de pe glob şi totodată să aflaţi cum prin educaţie şi implicare lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o! Alături de cercetaşi, la acest eveniment vor fi prezenţi prieteni de încredere, vechi susţinători ai mişcării Scout în România.

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” este membră fondatoare a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout. Misiunea Cercetăşiei în societatea româneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate. Cercetăşia este cea mai mare organizaţie mondială educativă de tineret, care, de peste 100 de ani, contribuie la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personală a sutelor de milioane de oameni care au respectat Promisiunea Cercetaşului.