Ziua de 22 Februarie este o zi specială, cu o dublă semnificație pentru cercetașii din România și din întreaga lume. Este în primul rând ziua în care celebrăm ziua de naștere a fondatorului Mișcării Scout, Sir Robert Baden-Powell, cât și a lui Olave Baden-Powell, soția acestuia, cei care a pus bazele mișcărilor de cercetași și ghide, inspirând astfel milioane de copii și tineri din întreaga lume să devină cetățeni responsabili și implicați. De asemenea, ziua de 22 Februarie e o zi în care celebrăm întreaga mișcare cercetășească, o zi în care ne reafirmăm angajamentul față de misiunea noastră: de a contribui la educația tinerilor prin sistemul nostru de valori, creând o lume mai bună în care aceștia joacă un rol constructiv în societatea din care fac parte.

Anul acesta, având în minte misiunea pe care ne-am asumat-o, am decis să donăm ziua de 22 Februarie comunităților din care facem parte. Astfel, în acest sfârșit de săptămână, cercetași din toată țara au fost aproape de comunitate, contribuind, prin gesturi mici, dar însemnate, la schimbarea în bine a acesteia.

cover FB

În zilele ce vor urma prezentăm pe pagina noastră de facebook exemplele de implicare ale cercetașilor la nivel local, de la dotarea cu cărți a bibliotecilor școlare, la împărtășirea de gânduri bune și îmbrățisări în parcurile din oraș, de la împrăștierea norilor cu bucuria cercetășească, la organizarea “Marelui Sfat” în comunitate, de la amplasarea de expoziții și realizarea de momente artistice, la vizite la familii cu nevoi speciale sau azile de bătrâni.

Prin aceste acțiuni ne reafirmăm sprijinul și deschiderea față de o societate în continuă schimbare, care are nevoie de implicarea tuturor cetățenilor ei.

Vă așteptăm cu drag în marea familie cercetășescă!