În perioada 15-25 august 2016, la Centrul Cercetăşesc Nocrich – H. C. Habermann, va avea loc a treia ediţie a “Camp de Nocrich”, un camp internațional, care în 2016 se desfășoară sub motto-ul “Live the Culture”. Camp-ul se adresează cercetaşilor exploratori și seniori cu vârsta cuprinsă între 15 si 24 ani.

header formular

Programul campului se bazează pe descoperirea zonei multiculturale a Văii Hârtibaciului, în special a tradiţiilor şi a istoriei locale, prin ateliere meşteşugăreşti, explorare după model francez în satele învecinate, implicare în comunitate, program de seară la foc de tabără, dar și seri interculturale alături de cercetași din România și străinătate.

Camp de Nocrich este totodată o oportunitate interculturală foarte interesantă și unică în care vei face cunostință cu cercetași din multe țări și alături de care vei putea să descoperi cum este cercetășia în diverse colțuri ale Europei.

Ce am pregătit mai exact ?

  • Meşteşuguri – Această zonă s-a dezvoltat datorită meşteşugurilor practicate1, crafts şi perfecţionate de către saşii transilvăneni, români şi romi. La Campul de Nocrich, alături de meşteri iscusiţi, o să dai formă imaginaţiei tale în lut la atelierul de olărit și ceramică, o să modelezi țigle​, ai să înveți tehnica restauratului, permacultură şi dezvoltare sustenabilă și multe altele. Pregătește-te de câteva zile în care vei învăța lucruri noi și vino motivat la camp: a fi meșteșugar nu e chiar atât de ușor, dar cu multă practică finalul camp-ului ne va surprinde la un târg meșteșugăresc de zile mari.
  • Explorarea după modelul francez, a fost testată la Centrul Cercetășesc Nocrich de către mulți cercetași, iar acum e momentul să ai și tu parte de o altfel de aventură, explorând​ împrejurimile şi apoi căutându-ţi un adăpost pe timpul nopţii în comunitate. O să iei contact direct cu sătenii și o să ai ocazia să descoperi viața din satele hârtibăcen2. friendshipe și să-i ajuți pe săteni la treburile gospodărești. Toate astea le vei face într-o patrula mixtă cu cercetasi din diverse alte ţări.
  • Tradiţii multiculturale ​-  Dacă ai ajuns în acestă zonă este inevitabil să nu iei contact cu tradiţiile lăsate de saşi şi trăite în prezent de comunitatea actuală a zonei. O parte componentă a acestei secțiuni a campului e reprezentată de Treasure Hunt-ul prin sat, o vânătoare de comori și povești, de amintiri și cunoaștere a comunitații din care o să faci parte timp de 10 zile. Totodată, este foarte posibil ca aventura să te poarte și în satul Alțâna unde se află Muzeul Interetnic al Văii Hârtibaciului. Orașul Sibiu se află la 30 km de Nocrich, iar timp de o zi vei avea oportunitatea să-l explorezi alături de patrula ta și să-i alfi poveștile.
  • Comunitate – Camp-ul de Nocrich reprezintă aderarea la o comunitate timp3. scouting de 10 zile, o comunitate internațională din care vei face parte si alături de care vei trăi experiențe noi. Patrulele mixte internaționale, construcțiile de camp în stil cercetășesc, prepararea celor 3 mese alături de patrula ta pe tot parcursul campului și lucrul în echipă te vor ajuta să îți depășești limitele și să te dezvolți personal în nouacomunitate din care vei face parte.
  • Ceativitate – La Camp de Nocrich vei găsi metode active şi interactive de a te relaxa atunci când o să fie vreme de o pauză de la cele prezentate mai sus. Ţi-am pregătit o zonă de relaxare, un UNIcorner, slackline, open space, mica hămăceală, o zonă de lectură, daily waterfight şi lista ​poate ​continua…

Data limită pentru înscrieri este 1 mai 2016. Pentru întrebări legate de program, înscrieri sau altele vă rugăm vizitaţi pagina Centrului Cercetăşesc Nocrich – H.C. Habermann, sau să ne contactați prin email la nocrich@scout.ro.