Aventură şi escaladă la NoGravity

Ești cucerit pe loc de povestea lui Alex Codreanu. Spune despre el că cercetășia l-a transformat pe copilul timid într-un curajos, căutător, încrezător, gata oricând să împărtășeasca din valorile și experiențele lui.

Alex C

Știe că prin ascultarea pe care a primit-o dinspre lideri, care l-au încurajat să-și exprime ideile, să le transpună în proiecte, a învățat să lucreze cu oamenii, a primit abilități de management de proiect și mobilitate. Olimpic la geografie în ultimul an la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Alex Codreanu făcea parte atunci din Centrul Local Verde, Bucureşti. A terminat Geofizica la Universitatea din București și a făcut cercetare în seismică marină pentru mai multe companii multinaționale.

NoGravity este cel mai recent proiect al lui Alex Codreanu. Un spațiu cu totul aparte pe care l-a creat pentru copiii din București. Pentru ca tot ce a primit el în timp, să poată dărui mai departe. NoGravity înseamnă escaladă, înseamnă ateliere de mecatronică, de robotică dar și explozie de culori, creativitate, pasiune, bucurie și curaj.

Câți pitici au loc în același timp, în NoGravity Club?

Din motive de siguranță și confort am stabilit la 30 numărul maxim de copii care pot participa simultan la activitățile noastre de aventură, escaladă și tiroliană.

Ce le place cel mai tare? Câți instructori îi urmăresc? Cum reacționează părinții?

Favorita copiilor este tiroliana, urmată de escaladă. Numărul instructorilor variază de la 3 la 9, în funcție de numărul copiilor și vârsta acestora.

Reacțiile părinților sunt diverse, de la încurajări părintești, la îndemnuri destul de ferme de a nu renunța. Un numitor comun este fotografierea copiilor pe tiroliană sau urcând panoul de escaladă şi apoi publicarea acestor fotografii pe rețele de socializare..

Merită menționat că mulți părinți sunt surprinși de comportamentul copiilor lor în mediul NoGravity. Unii dintre copiii curajoși și incisivi într-un mediu familiar devin temători când vine vorba de activități la înălțime, iar alți copii considerați prudenți fac dovada unui apetit foarte mare de aventură în timpul activităților NoGravity.

Even_NoGravity_101Ce înseamnă mecatronică?

Din punct de vedere practic, ne putem referi la mecatronică ca la acea parte a roboților care nu răspund stimulilor externi, ci doar execută ceea ce au fost programați să facă.

Și cred că cea mai bună definiție a mecatronicii este cea oferită de „Enciclopedia Concisă a Roboticii”, autor Stan Gibilisco, apărută la editura McGraw Hill în anul 2003. Cuvântul mecatronică (mechatronics) a apărut pentru prima oară în Japonia ca o combinație de 2 cuvinte „mecanică” (mechanics) și „electronică” (electronics), ambele tehnologii indispensabile în robotică.

Ce fac copii într-un atelier de mecatronică?

În cadrul atelierului de mecatronică Active Bricks, copiii învață elementele de bază ale mecanicii și electronicii cu ajutorul gamei Lego Technic. Folosind elemente Lego familiare, copiii construiesc lucruri animate de motorașe electrice. Aceste principii de bază le vor folosi mai târziu la construcții mai complexe și în atelierele de robotică – și în NoGravity, în colaborare cu Active Bricks, copiii construiesc și programează roboți Lego Mindstorms.

2016-01-20-12.10.03-1024x768

Care a fost party-ul cel mai lung? Dar evenimentul cel mai antrenant?

Petrecerile premium de aventură și escaladă NoGravity au o durată standard de 2, respectiv 3 ore. Pregătim și școlile de vară NoGravity Club, în care copiii, timp de 5 zile, vin dimineața la noi, și până seara fac mișcare și învață diferite lucruri în cadrul atelierelor noastre tematice.

Ai trecut prin vreo experiență mai aparte?

Fiecare experiență pentru mine este aparte. Proiectarea și construcția NoGravity Club, care au durat mai bine de 6 luni este una dintre cele mai recente.

Even_NoGravity_024

Programul NoGravity Club

  • Luni: 16:00 – 21:00
  • Marți – Sâmbătă: 10:00 – 21:00
  • Duminică: 10:18:00

Cercetașii la No Gravity

De luni până vineri, în timpul orelor de program, cercetașii beneficiază de o reducere de 25% la tarifele standard de acces NoGravity. Sâmbătă și duminică, pentru gruprurile mai mari de 12 cercetași, un program extins de acces, cu o reducere de 25% la taxa standard de acces, după cum urmează:

  • Sâmbătă, în intervalul 8:30 – 10:00;
  • Duminică în intervalele 8:30-10:00 și 18:00-20:00.

De asemenea, în zilele de sâmbătă și duminică, în timpul orelor obișnuite de program, fiecare cercetaș beneficiază de o reducere de 15% de la tariful de listă.

Reducerile se acordă exclusiv pe baza cardului de membru ONCR. Ele nu se pot cumula cu alte reduceri oferite de NoGravity Club, cum este de exemplu Happy Hour sau abonamentele de acces.

Nu în ultimul rând, pentru a evita aglomerația, accesul gruprurilor de cercetașilor se realizează numai în baza programării anterioare la telefon 031 100 8888 sau la adresa de email: contact@nogravity.ro.