15.000 de gulguţe vor lumina Parcul Carol la Festivalul Luminii

Sub mottoul “Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”, 700 de cercetaşi din Bucureşti din cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” vor organiza sâmbătă, 14 mai, în Parcul Carol, „Festivalul Luminii” – a opta ediţie.

Cercetașii României au hotărât ca anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și împreună cu partenerii lor să transforme oraşele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevină copil şi să descoperim lucrurile care ne fac mai fericiți.

Festivalul Luminii, un eveniment realizat la București de Organizația Națională Cercetașii României prin cei peste 700 de membri din București, a crescut și continuă să crescă de la an la an. Zeci de cercetaşi, voluntari dedicați, de toate vârstele, încurajează deconectarea de la stresul cotidian și petrecerea câtorva ore în aer liber, alături de familie, prieteni vechi sau noi, fiind înconjurați de artă în cele mai diverse forme ale ei: muzică, pictură, dans, origami și multe altele.

Invitatie Festivalul Luminii 2016

Față de anii anteriori, cercetaşii au pregătit și mai multe activități şi ateliere dedicate copiilor și adulților. Activitățile vor începe încă de dimineaţă, când în intervalul 10:30 – 13:00, la „Micile talente”  vor veni să cânte tineri de la Daia Art Studio.

Între 17:00- 19:00, vor avea loc simultan mai multe ateliere dedicate copiilor și adulților: Story Hunt, Gulguțe umblătoare, Forme din baloane, Face painting, baloane uriașe din săpun, ateliere de jonglat, dans, noduri, orientare, construcții etc.. Tot atunci, între 17:30- 19:00, la Zona Media va fi organizat un workshop non-formal pentru bloggeri şi fotografi. Întregul Festival va fi animat de instalații artistice neconvenționale și zone special amenjate care să readucă comunității bucuria prezentului și a copilăriei.

15.000 de gulguțe vor fi amplasate în parc şi, începând cu ora 19:00, aleile vor fi acoperite de lumina caldă a lumânărilor. O dată cu lăsarea serii, după ora 20.30 până la ora 22.00 atmosfera va fi încălzită de cântecele tinerilor din Salmastra şi de la Daia Art Studio, precum şi de jongleriile cu foc ale prietenilor de la Firewinds.

Afis_FL_2016

Festivalul Luminii înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, jonglerii, fotografii şi desene, artă urbană şi oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitaţiei zilnice urbane, şi de a face oamenii să contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor minore și relevante din viaţă cotidiană.

Veniţi să descoperiţi frumuseţea celei mai mari mişcări de tineret de pe glob şi totodată să aflaţi cum prin educaţie şi implicare lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o! Alături de cercetaşi, la acest eveniment vor fi prezenţi prieteni de încredere, vechi susţinători ai mişcării Scout în România. Festivalul Luminii Bucureşti este organizat de Organizația Națională Cercetașii României, în parteneriat cu Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive Proedus, Primăria Municipiului București, Orăşelul Cunoaşterii, Romfilatelia, Daia Art Studio, Salmastra şi Firewinds.