Mercedes-Benz România şi Cercetaşii României, şapte ani de aventuri în campurile cercetăşeşti

Mercedes-Benz si Cercetasii Romaniei - Camp de Lupisori (2)

  • Mercedes-Benz este pentru al şaptelea an alături de cercetași în campurile de vară desfășurate de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”.
  • Autovehiculele comerciale Mercedes-Benz Citan şi Mercedes-Benz Vito vor fi la dispoziţia cercetaşilor până la începutul lunii septembrie, pentru călătorii şi activităţi logistice, desfăşurate în cele mai bune condiţ
  • Mercedes-Benz România încurajează spiritul civic, grija pentru protejarea mediului înconjurător şi proiectele de integrare în comunitate.

Mercedes-Benz România porneşte pentru a şaptea oară consecutiv în sprijinul campurilor de vară pentru cercetași, în calitate de Maşină Oficială. Anual, evenimentul coordonat de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” adună peste 4.000 de cercetaşi din ţară şi de peste hotare pentru participarea în cadrul activităților educaţionale.

În anul 2016, Cercetaşii României propun o nouă serie de campuri cercetășești derulată în perioada iulie – septembrie, precum şi o serie de activităţi ingenioase şi poveşti la foc alături de copii şi tineri pasionaţi de cercetăşie şi mediul înconjurător.

Începând cu 26 iulie şi pe toată durata verii, cercetașii beneficiază de cele mai bune condiţii de transport pentru desfăşurarea programelor stabilite pentru campurile educaţionale din această vară. Mercedes-Benz România pune la dispoziţia cercetașilor un Citan şi un Vito pentru transportul persoanelor şi al materialelor necesare.

Activităţi educaționale ingenioase pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor de toate vârstele

Mercedes-Benz si Cercetasii Romaniei - Camp de Lupisori (1)

În 2016, peste 4.000 de copii şi tineri din România, alături de voluntari adulţi, contribuie la dezvoltarea unui viitor durabil în care educaţia şi comunitatea sunt pe primul loc. Startul a fost dat în perioada 18 – 24 iulie, de către Campul Naţional de Temerari şi a continuat cu Campul Naţional de Lupişori care a avut loc în perioada 24 – 30 iulie, în localitatea Crasna, jud. Covasna.

Anul acesta, Cercetașii României au aniversat în Campul Național de Lupișori 100 de ani de la apariția la nivel mondial a programelor educaționale dedicate lupișorilor (copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani). Pedagogia pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani a fost creată în anul 1916 de fondatorul cercetășiei, Lordul Robert Baden-Powell, utilizând drept cadru simbolic Cartea Junglei, scrisă de Rudyard Kipling. Aceasta metodă educativă oferă un context de învățare unic, în care copiii se transformă în lupișori ai haiticului Akelei și își dezvoltă prin joc, într-un mod echilibrat, latura fizică, socială, emoțională și spirituală.Mercedes-Benz si Cercetasii Romaniei - Camp Pierdut in padure (1)

Ştafeta activităţilor a fost preluată de campul de supravieţuire „Pierdut în Pădure” în perioada 1-5 august, desfăşurat în localitatea Săcărâmb, jud. Hunedoara, şi de Camp de Nocrich „Live the Culture” – ediţia a III-a,  ce va avea loc în perioada 15-25 august, în localitatea Nocrich, jud. Sibiu.

Dedicat cercetaşilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 ani, programul campului internaţional „Live the Culture” se bazează pe descoperirea zonei multiculturale a Văii Hârtibaciului, în special a tradiţiilor şi a istoriei locale, prin ateliere meşteşugăreşti, explorare după model francez în satele învecinate, implicare în comunitate, program de seară la foc de tabără, dar şi seri interculturale alături de cercetaşi din România şi străinătate.

Autovehiculele Mercedes-Benz, transport pentru aventurile cercetăşeşti

Mercedes-Benz Vito, opţiunea ideală pentru orice tip de călătorie

Mercedes-Benz Vito este un autovehicul extrem de flexibil, fiind o soluţie optimă atât pentru vacanţele alături de familie şi prieteni, cât şi pentru activităţile profesionale. Din dorinţa de a obţine excelenţa, Vito oferă tuturor pasagerilor siguranţă şi confort sporit.

Mercedes-Benz Citan, diversitate de variante şi flexibilitate

Mercedes-Benz si Cercetasii Romaniei - Camp Pierdut in padure (2)Datorită versatilităţii şi adaptabilităţii sale impresionate, Mercedes-Benz Citan satisface toate cerinţele referitoare la un furgon de livrare în mediul urban, precum şi pentru transportul de persoane, cu performanţe deosebite şi un consum foarte mic. Citan impresionează prin calitatea deosebită, dinamica modului de conducere, siguranţa oferită şi caracterul economic, caracteristici ce transformă Mercedes-Benz Citan într-un reper printre autovehiculele de livrare.