Ahmad Alhendawi – noul Secretar General al Organizației Mondiale a Mișcării Scout

photoaa

15 noiembrie 2016, Kuala Lumpur, Malaezia: Organizația Națională „Cercetașii României” are plăcerea de a anunța desemnarea lui Ahmad Alhendawi în calitate de noul Secretar General al Organizației Mondiale a Mișcării Scout (OMMS), cel mai tânăr din istoria organizației.

”Sunt onorat și copleșit de oportunitatea de a fi desemnat Secretar General al acestei organizații unice, care reprezintă cea mai mare mișcare de tineret din lume” a declarat dl Alhendawi  la acceptarea ofertei.

Un susținător pasionat al tinerilor, dl Alhendawi a servit sub diferite forme în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, inclusiv în calitate de Reprezentant al Tinerilor în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Dl Alhendawi crede în a da o voce tinerilor și în a recunoaște importanța responsabilizării și implicării lor în probleme globale și locale.

Acesta s-a născut în Iordan în 1984, deține un Masterat în Relații Europene și Internaționale Avansate, o diplomă de ”Ofițer pe politici de tineret în organizații Europene și Internaționale” de la Institut Européen din Nice și o diplomă de licență în Informatică de la Al-Balqa Applied University din Iordan. Probabil cel mai important, a fost și el cercetaș cândva.

Dl Alhendawi e un susținător puternic al OMMS și o prezență constantă la evenimentele cercetășești internaționale. Acesta a vizitat cea de-a 23a Jamboree Mondială din Japonia de anul trecut și cel mai recent, Roverway în Franța.

Dl Alhendawi continuă spunând: ”Sunt încrezător că Cercetășia deține o soluție pentru dezvoltarea tinerilor în secolul XXI. Aștept cu nerăbdare să lucrez împreuna cu echipa OMMS pentru a extinde mișcarea și impactul ei social, continuând în același timp să creăm o lume mai bună pentru copii și tineri.”

Dl Alhendawi îi va lua locul lui Scott Teare, care s-a retras luna trecută. El este așteptat să înceapă prima sa zi de muncă în data de 1 Martie 2017, la Biroul Mondial Scout, Centrul Global de Suport din Kuala Lumpur. În calitate de Secretar General al OMMS, dl Alhendawi va fi mandatat să promoveze și să protejeze interesele Mișcării Scout. În calitate de Director executiv al acesteia, el va coordona și secretariatul acesteia, Biroul Mondial Scout.

Despre Organizația Națională Cercetașii României

Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) este cea mai veche mişcare neguvernamentală educațională de tineret din România, cu 4500 de membri activi în 80 de structuri locale răspândite în 36 de județe din toată ţară. Din anul 1922, ONCR este membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout, care numără în prezent peste 40 000 000 de membri activi în 216 țări şi teritorii.

Misiunea Cercetăşiei în societatea românească este de a contribui la educarea copiilor și tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

Despre Organizația Mondială a Mișcării Scout (OMMS)

Cercetășia este una din principalele mișcări mondiale de educație de tineret, implicând milioane de tineri din jurul lumii în a fi cetățeni activi care crează schimbări pozitive în comunitățile în care trăiesc. Din 1907! Fondată de Lordul Baden Powell, OMMS este o confederație de 164 de Organizații Naționale de Cercetași, într-o rețea de peste 40 de milioane de membri, incluzând aproximativ șapte milioane de voluntari. Așa cum o face de peste un secol – crează o lume mai bună – va continua să o facă în continuare, chiar mai bine cu numeroșii Mesageri ai Păcii din lume.

Pentru mai multe informații, vă invităm să ne contactați la contact@next.scout.ro.