Ne întâlnim des în ultima vreme cu concepte precum dezvoltare durabilă, sustenabilitate, ecologie, economie socială etc – dar oare reușim să le înțelegem și aplicăm? Deși ideile acestea pot părea destul de clare, atunci când reflectăm la ele în profunzime, ajungem la întrebări de fond și începem să pierdem aplicabilitatea lor.

ONCR își propune să readucă în prim plan partea practică a acestor idei – să le aducem mai aproape de adulți și tineri, astfel încât ei să le poată implementa cu ușurință în viețile și comunitățile lor. Cum vrem să facem asta? Prin proiectul “Lideri Implicați în Dezvoltare Locală”, realizat împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun. Acest proiect își dorește să dezvolte un cadru educațional pentru promovarea și aplicarea principiilor dezvoltării durabile ca măsură proactivă în crearea unei societăți sustenabile.

În perioada aprilie – decembrie 2017 se implementează activități interesante atât pentru lideri cercetași, cât și pentru exploratori!

Exploratorilor le pregătim un concurs de proiecte, prin care ei pot obține o finanțare de până la 500 euro pentru a-și implementa ideea în comunitate. Ei vor fi ajutați și ghidați în acest proces de către mentori atent selectați, care îi vor ajuta să își dezvolte competențe specifice de management de proiect.

Venim și în întâmpinarea nevoilor liderilor, prin cursuri gratuite de formare pe tema dezvoltării durabile, dar și prin crearea unei curricule de educație pentru dezvoltare durabilă, prin adaptarea programului internațional World Scout Environment Programme.

La nivel național, atât prin organizarea primului eveniment național dedicat dezvoltării durabile, cât și prin activitățile proactive/ educative implementate, proiectul își propune schimbarea abordării protejării mediului înconjurător cu una holistică, ca un echilibru la întretăierea a trei domenii: social, ecologic și economic.