La mulți ani, voluntari!

Ziua Internațională a Voluntarilor se celebrează pe 5 decembrie, având în fiecare an o temă diferită, stabilită de United Nations Volunteers. În 2017 tema este „Volunteers Act First. Here. Everywhere.” – o recunoaștere a solidarității voluntarilor din întreaga lume, ei fiind primii care răspund în situații de criză, salvând vieți și susținându-i pe cei care vor să trăiască cu demnitate.

În această zi le mulțumim celor peste 1000 de voluntari adulți din Organizația Națională “Cercetașii României” pentru susținerea procesului de formare a peste 5000 de copii și tineri din întreaga țară.

© Ioana Han

Anual, voluntarii noștri adulți dezvoltă și pun în practică alături de copiii și tinerii cercetași sute de activități pregătite la nivel local în cadrul filialelor și sucursalelor în care activează. Cercetășia este relevantă pentru transformarea comunităților și prin sprijinul voluntarilor, ea oferă ocazia mai multor copii și tineri să parcurgă programul educațional cercetășesc și să devină cetățeni responsabili.

2017 a însemnat pentru noi cel mai mare eveniment cercetășesc din ultimele 3 decenii: RoJAM 2.0 17! Am schimbat perspectiva educațională din România cu sprijinul echipei de organizare formată din 334 de voluntari și a celor peste 150 de voluntari adulți – lideri însoțitori în cadrul taberei. Cele 10 zile de activități au fost un prilej de autocunoaștere, dezvoltare și deprindere a unor abilități noi pentru 2000 de cercetași, transformând comuna Cristian din județul Brașov într-un punct de referință pentru educația non formală.

©Paul Dărășteanu

Astăzi este ziua voastră, a celor care oferiți din timpul vostru liber – o resursă atât de importantă, dar finită, și din cunoștințele și priceperile voastre pentru a contribui la educarea și dezvoltarea comunității. Împreună putem fi mai puternici, împreună putem oferi educație de calitate!

Gata Oricând pentru o lume mai bună!