Caravana atelierelor de scriere de proiecte a avut primele opriri!

A început maratonul atelierelor de scriere de proiecte și educație pentru dezvoltare durabilă din cadrul concursului <Acționează> care face parte din programul Implicat în comunitate, desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României și finanțat prin programul de granturi Împreună cu Lidl România pentru un viitor mai bun.

Programul Implicat în comunitate reprezintă o oportunitate prin intermediul căreia patrulele de cercetași eXploratori și seniori (tineri cu vârste cuprinse între 15 și 19, respectiv 19 și 24 de ani) își pot pune în practică ideile de soluții durabile pentru provocările întâlnite în comunitățile din care fac parte, obținând granturi de 1000 sau 2000 RON.

Atelierele sunt organizate pentru dezvoltarea abilităților de scriere de proiecte în rândul tinerilor și pentru a oferi suport în completarea cererii de proiect cu care aceștia pot aplica la concurs pentru a obține finanțare.

Primele ateliere au avut loc la Constanța, Tulcea și Gîrleni, unde sucursalele organizației – Centrele Locale Lotus, Cercetașii Marini și Hei, Gîrleni! ne-au primit cu entuziasm și le mulțumim pentru felul în care s-au implicat!

În prima parte a atelierului, participanții au aflat mai multe despre contextul în care are loc  acest proiect și au discutat despre concepte de dezvoltare durabilă și implicare în comunitate.

După această introducere, accentul a fost pus pe transmiterea informațiilor care să ajute la completarea secțiunilor din cererea de proiect: identificarea unei probleme din comunitate, găsirea unei soluții adecvate pentru nevoia identificată, definirea obiectivelor și activităților proiectului, cum se realizează un calendar al activităților, cum se elaborează un buget corect etc.

În partea practică, participanții, ghidați de formator, au discutat și au construit împreună propuneri de proiect, cu care patrulele de eXploratori și seniori își propun să aducă o schimbare pozitivă în comunitate.

Participanții au apreciat faptul că au putut aplica practic informațiile primite și consideră că ceea ce au învățat la atelier le va fi util, atât pentru a aplica la concurs, cât și pentru alte acțiuni/ proiecte în viitor.

Maratonul atelierelor de scrieri de proiecte continuă și așteptăm cu nerăbdare să aflăm propunerile cu care tinerii vor să intervină constructiv în schimbarea comunităților în care sunt prezenți.