Călătoria Dialogue4Peace continuă!

Publicat pe de Administrativ

Pentru Anca Burlacu a început în Madrid în 2017, iar pentru Oana Mitruț în Viena, în 2018, unde amândouă au decis că este timpul să aducă Dialog pentru Pace și în România, sub forma unui training național, care a avut loc în noiembrie 2018, la București.

De data aceasta, căile le-au dus în Bosnia și Herțegovina, în perioada 9-11 mai, unde a avut loc un training pentru cele 6 țări din fosta Iugoslavie, cu scopul de a aduce laolaltă și a crea o rețea balcanică puternică. Anca și Oana au făcut parte din echipa de formatori, alături de Maja Kos din Bosnia, și Ruth Potts din UK. În urma acestui eveniment, echipa europeană de formatori D4P a crescut în numar cu 3 membri, întrucat Oana, Anca și Maja au primit și badge-ul de formator. Ca și invitat ce și-a exprimat dorința de a lua parte la întâlnire a fost Lăcrămioara Ocunschi, fost participant la training-ul din București.

Contextul acestui training a fost unul cu adevărat deosebit, reunind participanți într-o țară care până acum 25 de ani, a trecut printr-un război dur, purtat în numele naționalităților și religiilor diferite. Din fericire, războiul nu a fost motiv de rememorare a unei perioade negre din istoria Bosniei, ci mai degrabă un motiv de sărbătorire a faptului că acum oameni din trei culturi diferite au învățat să conviețuiască și să se respecte, din dorința de a vindeca această traumă a trecutului.

„Am înțeles încă o dată că deja munca făcută de Cercetășie este centrată pe clădire a păcii într-o lume care dorește să învețe cum să facă loc tuturor formelor de exprimare și existență umană, cultivând o atitudine de deschidere, compasiune și empatie. Iar faptul că avem acest instrument numit Dialog pentru Pace, înseamnă că putem manifesta aceste viziuni într-un mod mai sustenabil și responsabil. De asemenea, acest eveniment mi-a deschis ochii asupra faptului că Cercetașii nu sunt singurii care fac Educație pentru pace. Tot în cadrul acestui eveniment am cunoscut 3 participante din alte ONG-uri, care fac tot ce le stă în putință pentru a promova aceste mesaje pentru o lume mai bună.”- Oana Mitruț împărtășește din experiența trăită în timpul evenimentului.
Dialog pentru pace nu se oprește aici. Echipa din România își dorește să extindă la cât mai mulți membri ai organizației invitația de a explora aceste noțiuni. Le puteți scrie fetelor direct, pentru a le întreba mai multe detalii despre program, sau orice alte întrebări legate de acest subiect. Există, desigur, și opțiunea de a organiza un training D4P la voi acasă.

Împreună pentru o lume mai bună!