Ora Pământului – Tips & Tricks

Ora Pământului durează doar 60 de minute (20:30-21:30 ora locală), are loc în ultima săptămână a lunii martie a fiecărui an și constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice. Practic, de către toți locuitorii planetei Pământ. 

Pentru a vă antrena puțin în timpul zilei ca să nu vă ia prin surprindere acest mic gest (de a sta pe întuneric timp de o oră) vă propunem câteva exerciții de pregătire înainte și în timpul.

Pasul 1: Exersează în timpul zilei cu aceste tips&trick

  1. Citește cât timp este lumină, ca pe seară să nu fie motive de nevoie. Poți începe chiar cu acest articol, dacă nu ai făcut-o deja sau acest articol.
  2. Gătește pe timp de zi, ca seara să nu ai nevoie să folosești aparatele electrocasnice.
  3. Gândește-te la următoarea întrebare: Cât crezi că s-ar economisi dacă fiecare persoană din România ar stinge lumina de Ora Pământului? (răspunsul aici)
  4. Reciclează maculatura și alte obiecte din casă (Sigur ai găsit câte ceva care nu-ți trebuie, după ce ai avut atâta timp să îți pui ordine-n lucruri.) (Dacă ai nevoie de sfaturi pentru o reciclare corectă, poți să vezi aici.) 

Acum că ați robotit toată ziua prin casă și v-ați pregătit (ați lecturat, ați sortat, ați gătit) este timpul să luați o pauză, să vă relaxați și să vă puneți ordine și în gânduri. 

Pasul 2: Ia-ți o oră liberă între 20:30-21:30 și meditează 

  1. Stinge lumina în toată casa (asta înseamnă și televizorul) pentru a avea parte de o atmosferă calmă și liniștită.
  2. Dați drumul la muzică pentru a vă relaxa.
  3. Meditați la toate lucrurile frumoase din viața voastră și la ceea ce vă face fericiți.
  4. Gândește-te la ce lucruri poți face atunci când nu mai #staiacasa pentru a ajuta și proteja natura.

În final, lăudați-vă pe internet prietenilor voștri cu ce mâncăruri delicioase ați preparat, ce ați citit și câteva gânduri despre cum veți contribui la a proteja natura. Puteți însoți pozele sau gândurile cu #leapsapentrunatura și/ sau #orapamantului.

“Stau acasă, fiindcă-mi pasă!
Lumina-o sting,
Lumânarea o aprind,
Cu veselie mă cuprind.

Device-urile le opresc,
Pe canapea mă tolănesc.
Planeta o salvez,
Cât timp mă recreez.”