Campioni ai voluntariatului: Peste 120 de cercetași au strâns 100 de saci de deșeuri!

84 cercetași și 36 de lideri voluntari din cadrul grupurilor locale Drumul Crinului București, Regina Sf. Rozariu Popești-Leordeni și Scout Sf. Tereza București și-au unit eforturile pentru a contribui la sustenabilitatea comunităților, în cadrul proiectului „Prietenii Terrei”, implementat cu sprijinul OMV-Petrom.

Cei 120 de eroi ai ecologizării au strâns 100 de saci de deșeuri, în 2 zile de acțiuni eco.

Pe 25 septembrie 2021, cercetașii din Centrul Local Drumul Crinului, alături de lideri voluntari, s-au deplasat, plini de energie și voie bună, cu mic, cu mare, în proximitatea localității Potlogi, unde au făcut tot posibilul pentru a elibera natura de deșeurile aruncate în pădure. Nu i-a deranjat nici măcar faptul că s-au umplut de praf sau că s-au zgâriat, ci au fost foarte bucuroși că au lăsat totul curat în urma lor.

Duminica, 3 octombrie 2021, 84 cercetași și 36 lideri voluntari din cadrul Centrelor Locale Regina Sf. Rozariu Popești-Leordeni și Scout Sf. Tereza București au pornit bucuroși și plini de energie spre localitatea Vidra, unde au demarat acțiunea de eliberare a naturii de deșeuri. Pentru o natură mai curată, au pus umărul şi au reușit să adune 100 de saci de gunoaie. Mulțumim Primăriei Vidra pentru colaborare!

De la DAC la colectare selectivă și colectivă!

După ceremonia deschiderii noului an cercetășesc, cercetașii din Centrul Local Regina Sfântului Rozariu au colectat capace de plastic și baterii uzate, dar și ulei alimentar uzat. Au contribuit atât părinții, cât și comunitatea locală. S-au strâns cca 55 de litri de ulei alimentar uzat, care au fost predați la una din stațiile OMV abilitate să colecteze ulei uzat.

Mulțumim OMV-Petrom pentru toată susținerea, felicitări tuturor cercetașilor și voluntarilor implicați în poveste!

Provocarea merge mai departe. Mingea Sustenabilității este acum la tine!

––

Prietenii Terrei este proiectul câștigător în cadrul competiției interne de proiecte OMV-Petrom – Campioniatul de Voluntariat. Campionatul de Voluntariat încurajează inițiativele susținute de angajații săi în domeniul dezvoltării comunităților prin voluntariat. Felicitări echipei de proiect, coordonate de Raluca Voinea.

Natura este cadrul principal și cadrul preferat al activităților cercetășești. 

Fie că vorbim de tabere, drumeții, jamboree, ieșiri în parc și aer liber, majoritatea activităților cercetășești sunt outdoor. Iubim natura, o respectăm, promovăm ecologia și respectul față de natură în toate formele sale. Suntem #GataOricând!