Tineri pentru Viitor

În perioada 27 septembrie – 26 noiembrie Cercetașii României au organizat o serie de stagii de formare pentru tinerii și lucrătorii de tineret din organizație, cu scopul de a dezvolta capacitatea organizațională la nivelul structurilor locale de tineret în vederea creșterii calității activităților educaționale livrate și asigurării sustenabilității impactului în comunitate a acestora.

Pe parcursul celor 3 zile de formare, participanții au dobândit cunoștințe despre metodele pedagogice non-formale și abilități de a le pune în practică și a le alege eficient, astfel încât procesul prin care trece tânărul să fie eficient, iar obiectivele educaționale pe care le stabilesc pentru activități să fie atinse. Având în vedere modul de învățare experiențial facilitat de către formatori pe toată durata stagiului, consider că gradul de atingere al acestui obiectiv a fost maxim, rezultat confirmat de către participanți. 

De asemenea, participanții au dezvoltat un plan de acțiuni care să se întâmple în viitor în comunitățile locale din care aceștia fac parte și care să fie reprezentate de activități educaționale care să permită dezvoltarea echilibrată a unor tineri care să fie activi în societatea din care fac parte.

Aceste activități au făcut parte din Proiectul Tineri pentru Viitor, un proiect câștigător al apelului de finanțare pentru tineret din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.