Building Hope la Scout Edu Hub

Joi, 25 mai, pe strada Vigilenței, la nr. 7, a avut loc evenimentul Building Hope, la centrul educațional Scout Edu Hub.

Alături de invitații noștri – finanțatori, prieteni, parteneri, colegi, voluntari – oameni, împreună cu care, zi de zi, facem cel puțin câte o faptă bună, am onorat eforturile tuturor celor implicați în criza umanitară, marcând și un an de la debutul eforturilor de a deschide acest centru educațional.

Building Hope a reunit perspectiva și expertiza mai multor actori implicați în demersul umanitar: instituții publice, finanțatori, organizații partenere, specialiști, lucrători de tineret și voluntari implicați, dar bineînțeles și pe cea a membrilor comunității ucrainene. Astfel, am ilustrat un model de bune practici în intervenția umanitară, bazat pe cooperare, schimb de experiență și sinergie.

“Cercetășia are misiunea de a contribui la răspândirea sentimentului de pace în lume prin promovarea toleranței și incluziunii. În fața acestei crize umanitare, tinerii și voluntarii noștri, au fost ca de fiecare dată Gata Oricând și am răspuns cu responsabilitate, oferind sprijinul necesar pentru integrarea persoanelor vulnerabile în comunitate.” (Mihaela Gîrleanu, director executiv Cercetașii României)

De-a lungul timpului, activitățile educaționale de integrare a copiilor și tinerilor refugiați au primit sprijinul partenerilor și finanțatorilor, care ne-au onorat cu prezența: CARE Franța, SERA, FONPC, UNICEF, partenerilor ANPCDEFP, JA România, JRS România, Clinica ALIAT.

Totodată a fost un context bun în care să analizăm noi oportunități de integrare a copiilor și tinerilor vulnerabili și potențialul de a ne uni eforturile pentru a duce mai departe pacea în lume.

“Misiunea Scout Edu Hub este de a oferi un spațiu sigur comunității de refugiați ucraineni, cât și de a facilita copiilor, adolescenților și tinerilor cadrul pentru dezvoltarea abilităților de viață, din punct de vedere fizic, psiho-emoțional și cognitiv. Demersul sprijină deopotrivă componenta de incluziune socială prin activități mixte, desfășurate de către lideri cercetași voluntari, care implică în activitate grupuri de copii și tineri cercetași români cu cei din comunitatea de ucraineni.” (Ana Maria Anghelescu, Coordonator centru educațional Scout Edu Hub)

Deopotrivă, suntem recunoscători reprezentanților din partea Administrației Prezidențiale, Fundația Bosch, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Consiliul Tineretului din România, Ambasada Sustenabilității și Radio România Cultural care au fost alături de noi.

Scout Edu Hub continuă activitatea și pe perioada verii, prin programul Școala Abilităților de Viață, oferind copiilor și tinerilor oportunitatea de a-și petrece vacanța într-un mediu plăcut, educativ și sigur!

Building Hope este o chemare către voluntariat, dezvoltare personală și comunitară, dar și o invitație deschisă către cooperare interorganizațională adresată mediului public și privat.