Școala de Abilități de Viață la Scout Edu Hub

Școala Abilităților de Viață: Un spațiu sigur pentru educație non-formală

Suntem încântați să vă anunțăm că la Scout Edu Hub a început Școala de Abilități de Viață – un program educațional nonformal destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, din comunitatea de refugiați indiferent de gen, religie sau orientare sexuală. Misiunea noastră este de a oferi acces la un mediu sigur și de a sprijini dezvoltarea abilităților de viață necesare pentru o creștere sănătoasă și armonioasă, motiv pentru care punem accentul pe educație pentru pace, incluziune și susținere a nevoilor de dezvoltare.

Scopul programului nostru este de a contribui la integrarea în comunitate a copiilor și tinerilor refugiați ucraineni, din București și împrejurimi, printr-o serie de activități cu caracter educațional și ludic. În cadrul atelierelor, copiii vor avea ocazia să participe la programe de sport și mișcare, să exploreze creativitatea prin artă și joc, să dezvolte abilități socio-emoționale și să învețe despre gestionarea financiară de bază. Oferind acces la un spațiu sigur care încurajează diversitatea și incluziunea, privim către un mediu care contribuie la echilibrarea efectelor negative ale conflictului asupra bunăstării emoționale a beneficiarilor.

Misiunea Scout Edu Hub este de a oferi un spațiu sigur comunității de refugiați ucraineni, cât și de a facilita copiilor, adolescenților și tinerilor cadrul pentru dezvoltarea abilităților de viață, din punct de vedere fizic, psiho-emoțional și cognitiv.
“Ne bucurăm să lansăm proiectul „Școala Abilităților de Viață la Scout Edu Hub” – inițiativă ce sprijină deopotrivă dezvoltarea abilităților de viață și competențelor transversale, cât și componenta de incluziune socială prin activități mixte, desfășurate împreună cu cercetași români cu copii și tineri din comunitatea de ucraineni.” (Ana Maria Anghelescu, Coordonator centru educațional Scout Edu Hub)

Acest proiect este implementat cu sprijinul financiar al partenerilor noștri principali Fundația Bosch România și United Way, iar activitățile din centru prind culoare datorită instrumentelor de scris și colorat puse la dispoziție de BIC România. Vă mulțumim. 

Toate materialele, informațiile, datele, imaginile sau conținutul sub orice formă, disponibile pe acest site, aparțin ONCR. Opiniile exprimate (pe acest site/pagină) sunt exclusiv ale autorilor și colaboratorilor originali.