Proiectul „Hai în Camp”, în parteneriat cu Pepco

Suntem încântați să anunțăm Proiectul „Hai în camp! În fața naturii suntem cu toții egali.”, o inițiativă desfășurată în parteneriat cu Pepco de Organizația Națională a Cercetașilor din România, având ca scop principal crearea unui mediu favorabil pentru integrarea copiilor și tinerilor din grupurile vulnerabile într-un proces educațional etic, ecologic și echitabil, mai exact în taberele noastre educaționale din această vară.

Scopul principal al acestei inițiative este de a oferi o oportunitate unică copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 24 de ani de a-și dezvolta potențialul și abilitățile într-un cadru educațional incluziv. Prin această parteneriat, ne-am propus să împuternicim beneficiarii să crească ca cetățeni responsabili, empatici și conștienți de importanța protejării mediului înconjurător.

Proiectul se va desfășura în natură, în locații diferite de campare la cort, astfel încât participanții să se bucure de frumusețea naturală a României. De la munte la pădure și râuri, participanții se vor lăsa cuprinși de frumusețea naturală a României, dezvoltând în același timp o apreciere profundă pentru mediul înconjurător.

Prin intermediul unei serii de activități pline de distracție și provocări, Proiectul ”Hai în camp” va insufla beneficiarilor abilități de viață valoroase și camaraderie. Scopul nostru este să-i îndrumăm să devină lideri empatici, cetățeni responsabili, pregătiți să aibă un impact pozitiv în comunitățile lor și în societatea în ansamblu.

De asemenea, proiectul își propune să abordeze problemele majore cu care se confruntă tinerii în România, precum interesul scăzut pentru educație și activități civice și lipsa de motivație. Folosind metoda cercetășească, ne dorim să oferim un cadru pentru dezvoltarea de abilități practice ale tinerilor și să-i pregătim  pentru piața muncii, precum și pentru implicarea activă în comunități.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate unică pentru tineri de a-și construi un viitor mai bun, bazat pe valori precum încrederea, prietenia și aventura, și de a contribui la dezvoltarea lor fizică, mentală, intelectuală, socială și spirituală. Proiectul „Hai în camp! În fața naturii suntem cu toții egali.” are potențialul de a aduce o schimbare pozitivă în viața tinerilor și de a contribui la bunăstarea comunităților din care aceștia fac parte.

Peste 115 copii și tineri din categorii vulnerabile, alături de alții 300+ participanți vor avea o vară plină de amintiri, și vor reveni din taberele educaționale / campurile cercetășești cu o bogăție nemăsurabilă: iubirea față de natură.

Ne dorim să le mulțumim partenerilor noștri Pepco, care au făcut posibilă realizarea acestui program. Împreună, Gata Oricând, să oferim educație non formală în stil cercetășesc.