Scout Edu Hub 2.0: Un Centru Educațional pentru toți

Într-un spirit de incluziune, continuitate și dezvoltare, Scout Edu Hub și-a extins sfera de acțiune primindu-i cu brațele deschise pe copiii, adolescenții și tinerii din comunitatea din București, curioși să afle ce este și ce poate oferi cercetășia. Sezonul de toamnă – iarnă aduce cu sine o gamă captivantă de activități noi în centru, create pentru a stimula dezvoltarea personală, implicarea comunitară și sentimentul de camaraderie.

Un Spațiu Sigur Pentru Toate Vârstele

Scout Edu Hub rămâne un refugiu sigur în care copiii, adolescenții și tinerii se pot bucura de activități de educație non-formală inspirate din cercetășie. Programul cuprinde activități desfășurate atât în interior, cât și în aer liber, ateliere de dezvoltare a abilităților de viață și inițiative cu impact social. În plus, centrul își extinde oferta și către comunitatea mai largă, invitând prietenii cercetașilor, cum ar fi colegi de liceu, de facultate sau de la locul de muncă și pe oricine altcineva este interesat de propria dezvoltare educațională, să participe la ateliere specializate susținute de formatori cu experiență.

Activități diverse pentru toți bazate pe valori cercetășești

Sprijinim copilul și tânărul în dezvoltarea sa, răspunzând și nevoilor familiei ca nucleu, prin:

  • Activități educative lunare, indoor și outdoor destinate tuturor grupelor de vârstă;
  • Ateliere zilnice / periodice pentru copii și tineri, axate pe etapele de dezvoltare, nevoile beneficiarilor și interesele lor particulare, în concordanță cu viziunea Mișcării Cercetășești, susținute de facilitatori cu experiență;
  • Ateliere pentru comunitatea extinsă

Activitățile de la Scout Edu Hub vin în completarea educației formale și vizează dezvoltarea competențelor transferabile și a abilităților de viață necesare pentru o creștere armonioasă. Acestea includ abilități de comunicare și relaționare, exprimare creativă, dezvoltare socio-emoțională, jocuri de echipă și ateliere tematice aliniate valorilor cercetășiei și curriculumului educației non-formale. Activitățile culturale și de integrare socială îmbogățesc experiența.

Valori cercetășești 

Centrul cultivă atitudini proactive și un simț al ajutorului reciproc în rândul copiilor, promovând o mentalitate sănătoasă în jurul valorilor cercetășești:

  • Sprijin și respect față de ceilalți
  • Protejarea mediului
  • Dezvoltare continuă în plan educațional
  • Responsabilizare civică
  • Participare activă în societate
  • Activități diverse pentru dezvoltare personală

Ce este Scout Edu Hub pentru comunitatea de refugiați din Ucraina?

Centrul educațional Scout Edu Hub sprijină comunitatea de refugiați ucraineni prin accesul la formare continuă a copiilor și tinerilor și integrarea întregii familii în comunitate. Oferim un spațiu propice pentru educație și socializare. Centrul oferă  activități în limba ucraineană, creând astfel 3 locuri permanente de muncă și colaborează cu diverse alte persoane din comunitate, contribuind astfel la sprijinirea integrării a copiilor și adulților în societatea românească.

În timpul atelierelor pentru tinerii participanți, părinții și rudele lor au avut parte de un spațiu sigur, cu ateliere tematice, suport psihologic și zonă de socializare și coffee break.
De la inaugurarea centrului în 13 octombrie 2022, peste 2500 de copii și adolescenți, cât și circa 1180 adulți au participat la activitatea Scout Edu Hub.

Ce este Scout Edu Hub pentru copii și tineri? 

Este centrul creativ-educativ unde copii, tineri și adulți pot găsi un spațiu sigur și primitor cu activități bazate pe valori cercetășești. Aici ne dezvoltăm fizic, emoțional și cognitiv alături de copii și tineri din comunitatea Organizației Naționale Cercetașii României!

De la inaugurarea centrului în 13 octombrie 2022, peste 300 de cercetași au venit la Scout Edu Hub și au implementat ateliere de prim-ajutor, cursuri de formare, workshop-uri tematice, activități ludice, artistice și recreaționale: târguri, evenimente culturale, vizite și seri cu muzică live! 

Cercetașii au fost prezenți încă de la început prin activități de voluntariat în centru, contribuind la amenajarea spațiului! 

Vino și tu la Scout Edu Hub!

Fie că ești părinte, tânăr dornic să învețe sau cercetaș interesat de dezvoltare personală, centrul Scout Edu Hub își deschide porțile pentru tine! Participă la ateliere și fă parte dintr-o comunitate care pune preț pe învățare, incluziune și prietenie.

Pentru a participa la ateliere și a deveni parte a comunității Scout Edu Hub, vizitează contul Facebook, verifică programul în calendarul cu activități și paginile de evenimente sau scrie-ne un mesaj la scouteduhub@scout.ro. Ne vedem la ateliere!

_______________________________________________________________________

Link-uri utile 

Cont Facebook 

Pagină Web

Email

Adresa 

Str. Vigilenței 7, sector 5, Bucharest, Romania