20 pentru 20

Te invităm să faci parte din comunitatea 20 pentru 20. Prima cohortă!

Campania 20 pentru 20 a luat naștere ca un manifest de putere a comunității, în care vrem să aducem alături de noi minim 20 de oameni care aleg să doneze lunar 20 de lei către Cercetașii României în anul 2024 aici: https://scout.ro/doneaza/

Darul nostru pentru această nouă comunitate de prieteni și susținători este ceva ce ne caracterizează: oferim ghidaj și suntem gazdă în 2 ture la munte (sezonul toamnă – iarnă și sezonul primăvară – vară) pe Clăbucetul Taurului,

De ce 20 pentru 20?

Începând cu acest an, Statul român a eliminat facilitatea prin care microîntreprinderile puteau redirecționa 20% din impozit către un ONG, dar fiecare dintre noi putem alege să donăm o cafea pe lună pentru o cauză în care credem, căci puterea comunității a fost și va rămâne mereu mai puternică.

Am ales 20 de lei pentru că această idee a luat naștere la 130 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu, prima femeie soldat care a luptat în Armata Romană, într-una din primele unităţi de cercetaşi din Bucureşti, cohorta „Păstorul Bucur”. Personalitatea ei a fost onorată prin lansarea primei bancnote – cea de 20 de lei – pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.

Poate acest fapt explică un pic din începuturile noastre ca cercetași în România, chiar dacă acum ne-am transformat și alegem dialogul ca mijloc de rezolvare a conflictelor

De ce cohortă? Pentru că ne e dor și vrem să contribuim la formarea de mici de comunități care au idealuri și valori comune. Anul acesta se va naște prima cohortă 20 pentru 20, dar ne-am dori, pe an ce trece să multiplicăm numărul acestora și să fim o masă de oameni care facem bine.

Pentru fiecare dintre noi 20 de lei poate însemna o cafea sau o sticlă de suc pe lună, dar 20 de oameni care pun împreună 20 de lei înseamnă participarea unui copil la o tabără educațională într-o lună! Fii parte din această schimbare, împreună facem și mai mult bine!

22 februarie este Ziua Mondială a Cercetășiei, așadar ne-am propus să invităm prima cohortă la aniversarea din acest an! Așadar până atunci îi vom găsi pe primii 20, dar cu cât comunitatea care face bine e mai mare, cu atât educația va fi mai prezentă la noi în comunitate.
Te invităm să fii parte din primii 20 care aleg să susțină cercetășia din România cu o donație recurentă de 20 de lei lunar aici: https://scout.ro/doneaza/.