Ziua mondială a Cercetășiei – 22 februarie

sursă imagine: facebook badenpowell

Dragi cercetași,

Anul 2023 este un an în care am continuat să creăm experiențe memorabile de învățare în cadrul centrelor noastre locale, contribuind la formarea unor copii și tineri responsabili și implicați în dezvoltarea personală și a comunității lor.

Anul acesta a fost, în aceeași măsură, unul plin de provocări precum și de realizări pe care să le celebrăm. Robert Baden-Powell ne îndeamnă să „facem tot ce putem, acolo unde suntem, cu ceea ce avem.” Aceste cuvinte subliniază esența spiritului cercetășesc și a dorinței noastre de a aduce o schimbare pozitivă în comunitățile noastre.

Am desfășurat activități educative diverse, oferind cercetașilor noștri oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile, de a învăța despre responsabilitate și de a deveni cetățeni activi și implicați în societate. Fie că a fost vorba de drumeții, ieșiri în natură, întâlniri săptămânale sau campuri, proiecte, acțiuni în comunitate, am purtat întotdeauna cu noi valorile cercetășești.

Venim cu o deosebită apreciere și recunoștință pentru implicarea activă și responsabilă a liderilor și adulților din cadrul cercetășiei. Voi, acești oameni dedicați sunteți alături de cercetași, ghidându-i spre a fi acele exemple pentru ei și pentru cei din jurul lor și încurajându-i să își descopere potențialul maxim. Voi, liderii și adulții din organizație, continuați să fiți sursa de inspirație și suportul necesar pentru a crea o atmosferă propice dezvoltării personale și a spiritului de echipă pentru cercetași.

Un moment special pentru noi toți este Ziua Cercetașilor pe 22 februarie, un moment în care reflectăm asupra valorilor și principiilor care ne definesc. Astăzi, inspirați de cuvintele lui Baden Powell, ne reafirmăm angajamentul față de dezvoltarea continuă a mișcării cercetășești și față de formarea unei generații de oameni responsabili.

Gata Oricând,

Elena Lupoaea-Petrea –  Președinte Organizația Națională Cercetașii României

Mihaela Gîrleanu – Director Executiv Organizația Națională Cercetașii României