Școala Abilităților de Viață: un spațiu sigur pentru educație non-formală – ediția #1

Salutare cercetași și prieteni ai cercetășiei! Revenim pentru a vă povesti, și pentru a sărbători încă un proiect de success, cu experiențe de neuitat și zâmbete largi. „Școala Abilităților de Viață”, organizată la Scout Edu Hub, între 1 iunie și 31 august 2023, a însemnat un proiect nou și ambițios pentru organizația noastră, iar rezultatele au fost pe măsură. 🌿🌍✨

Ne-am propus să oferim acces la un spațiu sigur și un program educațional nonformal pentru copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani din comunitatea de refugiați, indiferent de gen, religie sau orientare sexuală. 

Programul nostru a oferit o varietate de activități educaționale și ludice, menite să contribuie la echilibrarea efectelor negative ale conflictului din Ucraina asupra bunăstării emoționale și a dezvoltării lor. 

Am organizat 17 ateliere pentru 1227 de copii. Printre tematici se regăsesc activități creative –  lucru cu 3D pen, pictură, confecționare de carpete; ateliere de gătit sănătos; activități de dezvoltare socio-emoțională – confecționarea unor păpuși tradiționale ucrainene; activități cognitive și de dezvoltare motorie – lucru cu plastilină; activități sportive – yoga în Parcul Izvor, jocuri cercetășești și 2 ieșiri în natură – la Grădina Botanică și la Zoo, alături de 65 de copii români. 

Am organizat și 5 cursuri pentru părinți, cu tematici diverse, la care 121 de adulți și-au îmbogățit cunoștințele și abilitățile. Iar în sistem Open Acces@Scout Edu Hub, 1080 de părinți au trecut pragurile centrului. Aceștia au avut acces la internet, un spațiu de recreere confortabil și gustări și băuturi gratuite, inițiativă care a facilitat socializarea și conexiunile între diverși membrii ai comunității ucrainene și române. 

Am angajat 3 persoane din comunitatea de refugiați ucraineni ca lucrători de tineret și translatori. 

Am lansat un manual de jocuri și activități pentru copii, atât în limba engleză cât și în limba ucraineană

 ©Edupedu

Astfel, proiectul „Școala Abilităților de Viață” a ajuns la final, iar noi ne dorim să le mulțumim partenerilor noștri de încredere: Fundația Bosch România și United Way, pentru susținerea lor. Împreună am reușit să oferim un spațiu sigur pentru educație non-formală comunității de refugiați ucraineni. 

Privind înapoi spre această experiență incredibilă de vară, nu putem să nu simțim o împlinire, bucurie și mândrie imense pentru legăturile create, viețile pe care le-am atins și momentele pe care le-am împărtășit alături de cei care au ajuns la Scout Edu Hub. Angajamentul nostru de a crea un spațiu sigur de învățare, de a dezvolta mințile copiilor și tinerilor, și de a aduce un plus în comunitatea noastră rămâne neschimbat. Gata Oricând!

Scout Edu Hub rămâne deschis atât oamenilor, cât și oportunităților. Suntem dedicați oferirii unui spațiu educațional sigur și inclusiv pentru grupuri și comunități diverse. Ușile noastre sunt întotdeauna deschise și așteptăm cu nerăbdare șansa de a explora noi oportunități de implicare și de a continua să oferim un spațiu sigur pentru învățare tuturor. Credem în puterea colaborării și căutăm activ parteneriate și proiecte care pot să susțină misiunea noastră.

*Toate informațiile, datele și resursele prezentate pe acest site aparțin ONCR (Organizația Națională Cercetașii României). Opiniile exprimate aici aparțin exclusiv autorilor și colaboratorilor originali.