Lună: august 2011

Mercedes-Benz a pus RoJAM pe patru roți

Publicat pe de scout.ro

Mercedes-Benz România a răspuns provocării „ Fă următorul pas!”, lansată de Organizația Națională „Cercetașii României” cu ocazia celei de-a cincea Jamboree Naționale, alegând să facă pași pe patru roți. 

În perioada 11-21 august 2011, a avut loc în preajma orașului Săliște cel mai mare eveniment de educație non-formală din România, RoJAM. Pentru mai bine de două săptămâni autovehiculele Mercedes-Benz au fost „Gata oricând!” să fie de folos organizatorilor adunării cercetășești. 

Implicarea Mercedes-Benz în această cea de a cincea Jamboree Nationala organizată în România este un demers firesc și se bazează pe un parteneriat început anul trecut sub egida:,,Mercedes-Benz și Cercetașii României: Gata Oricând!”. Mai mult, atât Mercedes-Benz, cât și Organizația Națională Cercetașii României promoveazâ valori precum responsabilitatea și protecția mediului. Astfel, în anul aniversar în care Mercedes-Benz împlinește 125 de ani, din momentul în care Carl Benz a inventat automobilul, dorim să reconfirmăm atașamentul față de aceste valori.

Camionul Mercedes-Benz Atego a facilitat transportul materialelor de la Turda, Târgu Mureș, Făgăraș până la locația în care s-a desfășurat Jamboreea, precum și retur. Autovehiculele comerciale uşoare, Mercedes-Benz Vito și Mercedes-Benz Viano, au ajutat la transportul participanților și al staff-ului la diverse activități de prin împrejurimi, iar Mercedes-Benz GLK a reprezentat un ajutor de nădejde în diferite intervenții din munții Cindrel. Astfel, cele patru autovehicule puse la dispoziție de Mercedes-Benz România au străbătut sute de kilometri atât pe șosele, cât și pe drumuri forestiere, contribuind la succesul evenimentului cercetășesc.

„Apreciem în mod deosebit suportul acordat Cercetașilor României de către Mercedes-Benz; avem în comun o serie de valori, iar RoJAM a fost un prilej foarte bun pentru a demonstra acest lucru. Dinamismul, pasiunea pentru calitate și pentru dezvoltare durabilă, consecvența și determinarea de a fi mereu mai buni sunt doar o parte dintre principiile solide care stau la baza parteneriatului nostru”, declară Bianca Neșiu-Bedreag, Președinte Organizația Națională „ Cercetașii României”.

Întrucât încă de la începutul proiectului RoJAM și-au arătat dorința de a sprijini comunitatea locală din Săliște și împrejurimi, reprezentanții Mercedes-Benz și invitații acestora au asistat la derularea proiectelor sociale numite „Calfe” pe parcursul celor trei zile petrecute în RoJAM. Aceștia au rămas impresionați de munca și entuziasmul pe care cercetașii le-au depus în curățarea și tratarea exponatelor din Muzeul etnografic din Galeș, la marcarea traseului turistic Sibiel-Săliște-Poiana Soarelui și la amenajarea spațiului de joacă în curtea Grădiniței din Săliște. 

Lista sponsorilor:
Sub înaltul patronaj al Presedintelui Romaniei, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Orasului Saliste, World Scout Foundation, Fundatia Sasilor Transilvaneni, Mercedes-Benz, European Scout Foundation, Danone, BCR, MIC.RO, SanoVita, Smurd, Stage Expert, Falcon, Bilbor, RCS & RDS, Creative Nuke Explosive Ideas, Black Maria Production, Kiss FM si COMUNICATEDEPRESA.RO.

Vizitati-ne la www.rojam.ro si www.next.scout.ro.

100 DE ANI DE CERCETĂȘIE ÎN ROMÂNIA

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (ONCR – www.cercetasiiromaniei.ro ) este o mişcare educativă de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 55 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara. 
Cercetăşia este o mişcare educativă a copiilor şi tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, indiferent de naţionalitate, rasă, sex, credinţă sau condiţie socială, în concordanţă cu metoda Scout. Cercetăşia contribuie la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale. 
În 2013 cercetașii români vor sărbători un centenar de educație non-formală, dovadă a faptului că spiritul cercetășesc a rezistat de-a lungul anilor și prin intermediul numeroșilor săi membri cercetășia nu va înceta să creeze o lume mai bună.


Cercetasii accepta provocarea Ministerului Educatiei

Publicat pe de scout.ro

SCOALA ALTFEL – leadership pentru viata

In urma provocarii deschise lansate de catre doamna Oana Badea-Secretar de Stat, Cercetasii Romaniei raspund:

"Suntem Gata Oricand! Aceasta este deviza noastra care sta la baza dezvoltariii personale a fiecarui tanar pe care il pregatim, alaturi de scoala si familie pentru o viata de adult responsabil, increzator in sine si dedicat performantei. Ne vom alatura programului MECTS – Scoala Altfel – cu o zi speciala in care voluntarii adulti ai organizatiei vor arata elevilor si cadrelor didactice cum se formeaza liderii si de ce Cercetasiei ii este alaturat brandul: Leadership pentru viata!" – Bianca-Nesiu Bedreag – presedinte, Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei".

 

Pentru detalii despre "Cercetasii Romaniei" si proiectul RoJam – 2011, va rugam vizitati www.next.scout.ro si www.rojam.ro


Propunere MECTS: „Scoala altfel” in spiritul cercetasiei

Publicat pe de scout.ro

Secretarul de Stat în ministerul Educaţiei, doamna Oana Badea, a invitat cercetaşii să propună şcolilor din România programul unei zile din săptămâna "Şcoala altfel". 

Invitaţia a fost lansată la evenimentul de deschidere a celei de-a V-a Jamboree Naţională Românească, organizată la Sălişte, judeţul Sibiu, de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României". În faţa a peste o mie de cercetaşi, Oana Badea s-a arătat deosebit de încântată de spiritul şi valorile pe care le promovează, în rândul tinerilor, Cercetaşii României.

„Vă lansez o provocare vouă, cercetaşilor români. Vă propun ca una din zilele „şcolii altfel" să se desfăşoare în spiritul cercetăşiei. De aceea, ministerul Educaţiei aşteaptă de la voi programul unei astfel de zile. Cred cu tărie că valorile pe care le promovaţi, încrederea în sine, toleranţa, respectul faţă de ceilalţi, conservarea mediului, asumarea responsabilităţilor şi a obiectivelor de dezvoltare personală sunt valori de care au nevoie toţi tinerii noştri", a declarat Secretarul de Stat.

Programul care va rezulta în urma dialogului dintre reprezentanţii ministerului Educaţiei şi ai Organizaţiei Cercetaşii României va fi propus şcolilor, spre implementare, în perioada 2-6 aprilie 2012. 

Am lansat pagina de suport pentru programul Scoala Altfel in spiritul cercetasiei la adresa: www.next.scout.ro/scoalaaltfel   


A V-a Jamboree Naţională Românească are loc zilele acestea la Sălişte, judeţul Sibiu. Evenimentul reuneşte peste 1.200 de cercetaşi din ţară şi din străinătate. Programul jamboreei se bazează pe două principii: „învăţarea prin acţiune„ şi „viaţa în natură", şi include activităţi cercetăşeşti tradiţionale, explorarea zonei Mărginimii Sibiului, concursuri, muncă în comunitate în cadrul unor proiecte locale. Ultima Jamboree Naţională Românească (cea de-a IV-a), înainte de renaşterea cercetăşiei în România în 1990, a avut loc acum 75 de ani, în anul 1936.


ANST sprijina 1300 de tineri cercetasi in RoJAM

Publicat pe de scout.ro


RoJAM 2011 este in toi. Proiectele pe care cercetasii romani si le-au propus pentru acest eveniment special din viata lor se desfasoara asa cum si-au planificat, bucurandu-se de implicarea si entuziasmul participantilor, dar si de aprecierea prietenilor si vizitatorilor Satului Dezvoltarii Durabile, instalat la Saliste.




 




 “Ceea ce ne-am propus pentru cele 10 zile ale RoJAM 2011 nu ar fi fost posibil fara suportul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, partenerul nostru in acest proiect extraordinar. Dorim sa le multumim in mod special reprezentantilor ANST pentru sprijinul pe care ni l-au acordat inca de cand ne-am propus sa organizam RoJAM 2011. Doresc sa ii multumesc, in numele tuturor cercetasilor romani, domnului Lorincz Szell, vicepresedinte ANST, pentru increderea acordata si suportul logistic oferit de institutia pe care o reprezinta pentru toate intalnirile de pregatire de la Saliste , precum si toate facilitatile oferite de tabara – bucataria, alimentarea cu apa si curent electric, spatiul de desfasurare al RoJAM 2011. Nu in ultimul rand, dorim sa ii multumim domnului vicepresedinte ANST pentru onoarea pe care ne-a acordat-o prin participarea la ceremonia de deschidere a RoJAM 2011”, afirma Bianca Nesiu-Bedreag, Presedinte Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei”.




“Sunt un suporter al tinerilor atat din perspectiva misiunii pe care o implica functia mea, cat si din convingerea personala ca viitorul nostru se cladeste  prin tinerii nostri. Ma bucur ca Cercetasii Romaniei ne considera parteneri dincolo de cadrul legal al colaborarii noastre si sper ca principiile si valorile pe care le impartasim sa se materializeze in cat mai multe actiuni si proiecte durabile”, declara Lorincz Szell, vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat al ANST.




RoJAM 2011 este organizat cu sprijinul a numerosi sponsori si prieteni ai cercetasiei, carora ONCR le multumeste pentru ca au ales sa investeasca in educatia tinerilor romani.




 




Lista sponsorilor:




Sub înaltul patronaj al Presedintelui Romaniei, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Orasului Saliste, World Scout Foundation, Fundatia Sasilor Transilvaneni, Mercedes-Benz, European Scout Foundation, Danone, BCR, MIC.RO, SanoVita, Smurd, Stage Expert, Falcon, Bilbor, RCS & RDS, Creative Nuke Explosive Ideas, Kiss FM si COMUNICATEDEPRESA.RO.




 




Vizitati-ne la www.rojam.ro  si  www.next.scout.ro




 




  




Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei




Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (ONCR – www.cercetasiiromaniei.ro ) este o mişcare educativă de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 55 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara.




Cercetăşia este o mişcare educativă a copiilor şi tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, indiferent de naţionalitate, rasă, sex, credinţă sau condiţie socială, în concordanţă cu metoda Scout. Cercetăşia contribuie la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale.


Hai la tȃrg!

Publicat pe de scout.ro

Cercetaşi! Astăzi are loc marele tȃrg de educaţie non-formală RoJAM, pe care îl aşteptăm cu toţii. Luaţi cu voi doar buna dispoziţie şi dorinţa de a învăţa, pentru că de altceva nu e nevoie. La tȃrgul acesta, ceea ce se “vinde” nu poate fi cumpărat pe bani.

Cercetăşia înseamnă, pe lȃngă distracţie şi veselie, autoeducare. Aici învăţăm să fim mai buni, să fim gata oricȃnd să îl ajutăm pe cel de lȃngă noi, învăţăm ce este respectul, compasiunea, prietenia. Toate acestea le facem într-un mod liber, într-un cadru în care fiecare se regăseşte şi se simte cel mai bine. Aceasta înseamnă educaţie non-formală, pentru noi cercetaşii. Dar nu e doar atȃt.

 

Atelierele la care am participat pȃnă acum ne oferă cunoştinţe utile, care într-un mod direct sau indirect ne dau răspunsuri la diverse provocări ale vieţii. Cercetaşul este o persoană inteligentă, descurcăreaţă, ce poate să construiască la fel de bine lucruri minunate din lemn şi funie, precum şi punţi de comunicare cu persoanele din jurul său.

 

Astăzi, la “Tȃrgul de educaţie non-formală” avem ocazia să ne umplem sacoşa. Cele 42 de ateliere vor pune pe standuri o ofertă generoasă de unde fiecare poate alege în funcţie de interesul şi de abilităţile proprii. Printre acestea o să găsim şi ofertele prietenilor noştri din alte ONG-uri care cred şi ei, la fel ca noi, în educaţia non-formală şi în importanţa ei pentru dezvoltarea personală.

Le transmitem un călduros “Bun venit alături de noi!” prietenilor de la A.R.T. Fusion, ANPCDEFP, Asociaţia Super Tineri ASIRYS, Babel Education, Chance for Life, Creativ, Fundaţia Cartea Călătoare, Fundaţia Dinu Patriciu, Fundaţia Noi Orizonturi, Habitat for Humanity, Lume Bună, Mirakolix, Petite Boutique, Salvaţi Copiii, Serviciul de Ajutor Maltez, Teatrul fără Frontiere (TFF), As Cercetaşii Munţilor, As Cercetaşilor Maghiari, Focul Viu, Crucea Roşie, şi le mulţumim pentru că sunt alături de noi.

Ȋmpreună pentru o lume mai bună! 


Miţă de la Bere Gratis, cercetaş la RoJAM

Publicat pe de scout.ro

Alături de cei 1300 de participanţi cercetaşi, RoJAM 2011 s-a bucurat pe parcursul ceremoniei de deschidere de un nou membru: Miţă de la Bere Gratis. Trupa a concertat pentru o oră in lumina reflectoarelor şi a efectelor pirotehnice, timp in care solistul a purtat cu mandrie eşarfa naţională a cercetaşilor, transmiţand dinamismul şi energia acordurilor in fiecare cort de pe platoul din Sălişte.

,,Dacă ţara asta ar fi plină de oameni ca voi, ar fi o ţară mai civilizată. Dacă ţara asta ar avea inimi ca voi, ar fi o ţară mai sensibilă. Dacă ţara asta ar fi frumoasă ca voi, ar insemna că Dumnezeu şi-a intins o mană peste noi”, a afirmat Miţă pe scenă cu referire la membrii Organizaţiei Naţionale Cercetaşii Romaniei.

Ca drept dovadă a faptului că spiritul cercetăşesc prinde pe oricine, băieţii de la Bere Gratis au asistat la momentul oficial al deschiderii RoJAM, cand coordonatorul proiectului a anunţat startul celui mai amplu eveniment naţional din ultimul deceniu sufland in tradiţionalul corn de kudu.

 

 

Poza: Andrei Aron.


RoJAM – Deschidere Oficială

Publicat pe de scout.ro

KUDU A RĂSUNAT DIN NOU ÎN ROMÂNIA DUPĂ 75 DE ANI! 
RoJAM E OFICIAL DESCHIS!

Sunetul cornului de kudu a adunat laolaltă cercetași din întreaga țară, momentul marcând o nouă etapă în istoria cercetășiei din România postbelică!
RoJAM reprezintă a cincea Jamboreea Națională și totodată testul de maturitate al Organizației Naționale „Cercetașii României” , ultimul eveniment de acest gen având loc în anul 1936. 

ÎNTOARCEREA LA ORIGINI
Întrucât tema oficială a Jamboreei este întoarcerea simbolică la Origini, întreaga ceremonie de deschidere a reușit să emoționeze peste 1300 de participanți, tradiția și rememorarea amintirilor cercetășești din trecut situându-se pe primul plan.

SPIRITUL CERCETASILOR PRINDE PE TOATA LUMEA 
Pe scena amplasată în campul din Săliște în apropierea Sibiului, momentele de maximă intensitate nu au întârziat să apară. După prezentarea istorică a Jamboreelor ce au fost organizate în România pe scenă au urcat personalități precum Oana Badea, ministru secretar de stat în Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului si Sportului, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Sport și Tineret domnul Lorincz Szell, Mitropolitul Ardealului I.P.S Laurentiu Sterza, Dr. Teodor Dumitru Banciu, primarul orașului Săliște, coordonatorul programului Tineret în Acțiune, Andrei Popescu și domnul Hans Christian Habermann Fundaţia Saşilor Transilvăneni „Siebenbürgisch-Sächsichen Stiftung- partener ofcial al proiectului. 


"Am o provocare pentru voi: anul viitor vom avea o săptămână de Scoală Altfel și vă rog să transmiteți Ministerului Educației cum se petrece o săptămînă în spiritul cercetașilor" a declarat Oana Badea, ministru secretar de stat MECTS.

O SANSA PENTRU ROMANIA
Ridicarea drapelurilor României, al Organizatiei Nationale Cercetașii României și al Organizației Mondiale a Mișcării Scout prin intermediul unei construcții sub formă de cumpănă, precum și a celor 48 de steaguri aparținând filialelor participante din țară și străinătate, a constituit unul din momentele oficiale ce au făcut istorie. La întreaga ceremonie nu a lipsit nici show-ul pirotehnic sincronizat pe muzică, evantaiele de artificii luminând întreg cerul sub ochii încântați ai mulțimii.
Momentele artistice încărcate de tradiție au animat atât cercetașii veniți de pe meleagurile românești cât și din țări ca Franța, Spania, Moldova, Portugalia, Cehia, Israel, Germania și Elveția. Mihai Georgescu, solistul trupei „Bere Gratis”, a purtat eșarfa națională a cercetașilor pe tot parcursul concertului. Astfel, show-ul acestora a creat imaginea unei patrule de cercetași unite spre frenezia tuturor.
,,Dacă țara asta ar fi plină de oameni ca voi, ar fi o țară mai civilizată!” le-a spus Mihai Georgescu, solistul trupei „Bere Gratis”, Cercetașilor României în timpul concertului.

SUNETUL DE KUDU CREAZA NOUA SOCIETATE
Ora 00:39 a marcat deschiderea oficială RoJAM, coordonatorul RoJAM Radu Stinghe suflând în cornul de kudu asemenea fondatorului mișcării, Lordul Baden Powell, la prima întâlnire internațională de cercetași din august 1920.

„Jamboreea noastră cel mai mare eveniment național pregătit de tineri pentru tineri din ultimii ani, dovedește tuturor că Organizația Națională „Cercetașii ar României” a prins din nou forță, a devenit o organizație care are impact asupra societății. Se spune ca tineretul e viitorul țării – eu vreau să cred că tineretul e prezentul ei! Voi nu moșteniți această societate – ci o creați! Trăiți RoJAM și faceți o promisiune fermă că odată ajunși acasă, în comunitatea voastră, veți face următorul pas pentru a crea lumea în care vreți să trăiți!” a afirmat Directorul European de Programe al Organizației Mondiale a Mișcării Scout, Radu Stinghe.

–– www.rojam.ro si www.next.scout.ro –-

Poza: Bota Sorin 


Viata de voluntar la tara

Publicat pe de scout.ro

28 de tineri descopera frumusetea voluntariatului in decursul a doua saptamani pline de aventura

 

Daca pana acum ajutarea unei batrane sa treaca strada si coborarea pisicii din pom defineau conceptul de voluntar in mintea unora, luna august marcheaza o schimbare majora de viziune pentru 28 de tineri. Acestia vor lua parte la desfasurarea proiectului “Viata de voluntar la tara”, realizat de „Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, Centrul Local Oradea” si finantat de Comisia Europeana prin programul “Tineret în actiune”. In decursul a 14 zile, tineri din intreaga tara vor experimenta si trai conceptul de voluntar, încercand sa-si faca o idee cat mai completa in aceasta privinta in cadrul proiectului care se va desfasura în Saliste, judetul Sibiu.

Intreg colectivul de 28 de participanti, jumatate din ei provenind din zona rurala și jumatate din mediul urban, vor interactiona in scopul de a identifica si patrunde in tainele voluntariatului. Astfel, acestia vor avea parte de activitati diverse, cum ar fi jocuri de cunoastere, invatarea de meserii de la meatesugarii satului, vizitarea de obiective turistice, reamenajarea unui spatiu de joaca, crearea unui traseu turistic si reconstituirea vietii dintr-un sat dacic, impreuna cu alti tineri din localitatile invecinate. Tinerii vor trebui, de asemenea, sa-si promoveze proiectul, prin crearea unui stand cu informatii legate de acesta, impărtind pliante satenilor si vorbindu-le acestora despre ce inseamna sa traiesti „o viata de voluntar”.

Proiectul doreste sa ofere sansa unor tineri, 8 dintre ei cu posibilitati reduse, de a experimenta o activitate noua, pozitiva, in cadrul careia sa poata contribui la dezvoltarea lor personala prin diferite activitati non-formale, si sa constientizeze nevoia de dezvoltare, atat pe plan personal cat si al societatii din care fac parte prin implicare activa in proiecte de voluntariat. Datorita rutinei zilnice oamenii nu-si mai fac timp de actiuni voluntare, de implementarea unor proiecte, a unor idei prin mijloace proprii. Acest proiect isi propune sa dezvolte si sa insufletească ideea de voluntar ca promotor al dezvoltarii si progresului in mediul rural.

Cercetasia este o miscare educativa a copiilor si tinerilor, bazata pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisa tuturor, indiferent de nationalitate, rasa, sex, credinta sau conditie sociala, in concordanta cu metoda Scout. Cercetasia contribuie la dezvoltarea tinerilor, in vederea implinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetateni responsabili ai comunitatii locale, nationale si internationale.

Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR – www.next.scout.ro) este cea mai mare organizatie educativa de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri în peste 53 de centre locale raspandite in toată tara. Organizatia nationala este, de asemenea, integrata in cercetasia mondiala, prin apartenenta ei ca membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Scout (WOSM – www.scout.org), fiind singura organizatie de cercetasi recunoscuta ca atare din Romania.


Au mai ramas 7 zile!

Publicat pe de scout.ro

Numaratoarea inversa a inceput! Au mai ramas doar sapte zile pana cand Romania va gazdui la Saliste, langa Sibiu, cel mai mare eveniment de educatie non formala: RoJam 2011. 
Dupa 75 de ani, cercetasii romani reiau traditia jamboreelor, in perioada 11 – 21 august. 

Mai sunt doar sapte zile pana la deschiderea celui mai mare eveniment cercetasesc din istoria post-belica a Organizatiei Nationale “Cercetasii Romaniei”: RoJam 2011, a cincea Jamboree  Nationala. Oricine se poate bucura de aceasta experienta extraordinara, fiindca cercetasii au deschis usa camp-ului lor si pentru prieteni si vizitatori.

Pentru 10 zile, un camp de la Saliste, langa Sibiu, se va transforma intr-o asezare cu peste 1300 de cetateni din toate colturile tarii pentru a gazdui RoJam, Satul Dezvoltării Durabile.

In cercetasie se considera ca termenul “jamboree” a fost initiat de catre Lordul Baden-Powell, insa originea lui ramane necunoscuta, teoriile variind de la Hindi pana la dialectele amerindiene. Unii presupun ca termenul e inrudit cu „corroboree”, un cuvant aborigen pentru o adunare zgomotoasa nocturna. Avand in vedere trecutul african al lui Baden-Powell, o alta teorie sustine ca jamboree deriva din „jambo”, care inseamna „salut” sau „buna” in Swahili.

Lordul Baden-Powell a introdus acest nou cuvant pentru ca „intrunire”, „adunare” sau „miting” nu transmiteau pe de-a-ntregul spiritul noului sau concept. Cu ocazia primei Jamboree Mondiale din Londra din 1920, Baden-Powell a afirmat: „Oamenii dau mai multe intelesuri acestui cuvant insa, de azi inainte, el va avea un sens special si va fi pentru totodeauna asociat cu cea mai mare adunare de tineret organizata vreodata!”.

Obiectivele RoJam 2011 sunt:

•               Implicarea a 1000 de copii si tineri in activitati de voluntariat pe perioada respectiva;

•               Crearea de oportunitati pentru dobandirea cunostintelor, abilitatilor, atitudinilor si valorilor necesare implicarii active in comunitate pentru sprijinirea dezvoltarii durabile;

•               Promovarea metodei scout ca un exemplu de succes pentru implicarea activa in societate si dezvoltare personala;

•               Promovarea cercetasiei ca o metoda de educatie non-formala si voluntariat deschisa tuturor tinerilor si copiilor din Romania.

“A fi participant la Jamboreea Naționala este o oportunitate incredibila! Pe parcursul a 10 zile vei cunoaste oameni din toate colturile tarii si chiar ale lumii, vei participa la aventuri extraordinare si vei fi provocat sa te gandesti la solutii de dezvoltare durabila” transmite Bianca Nesiu-Bedreag, Presedinte ONCR, oricarui cercetas, dar si oricui este interesat de acest eveniment extraordinar.

Cine poate participa la RoJam?

RoJAM este un eveniment al ONCR dedicat membrilor organizatiei. La Jamboree vor participa 1000 de copii si tineri cu varste cuprinse intre 7 si 18 de ani.

Daca doriti sa traiti experienta RoJAM sau sunteti curiosi sa aflati ce se intampla intr-o Jamboree, dar nu sunteti membru al organizatiei, puteti participa ca vizitator de o zi.

Parintii, rudele sau prietenii participantilor sau a membrilor din Staff pot participa la RoJAM in calitate de vizitatori de o zi. Ca vizitator poate participa, timp de o zi, orice persoana. Legitimatia de Vizitator se va elibera cu numele persoanei respective si va fi valabila doar pentru acea zi. Fiecare persoana are dreptul la un singur bilet de vizitator.

 

Vrei sa vizitezi Satul Dezvoltării Durabile? Esti curios ce se intampla la o Jamboree? Sau doar vrei sa vizitezi pe cineva? Participa la RoJAM ca vizitator de o zi! Detalii in sectiunea “Vizitatori” a site-ului dedicat acestui eveniment, www.rojam.ro